Άμεσες προσλήψεις ζητούν οι νοσηλευτές μετά την έξαρση κρουσμάτων

Θα εξεταστεί πολύ σοβαρά η λήψη μέτρων σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το αίτημα τους

imagew 26 ΠΑΣΥΝΟ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ζητεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) «να μιλήσει με πράξεις και όχι με λόγια», να υλοποιήσει τη συμφωνία για τη στελέχωση και να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις λόγω και της έξαρσης του COVID -19 αλλιώς θα εξεταστεί πολύ σοβαρά η λήψη μέτρων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Συντεχνία μετέφερε σήμερα στον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Κρίστη Λοϊζίδη και σε άλλα στελέχη του Οργανισμού, τη δυσαρέσκειά της για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της συμφωνίας για στελέχωση των νοσηλευτηρίων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των νοσηλευτών, τονίστηκε η ανάγκη για άμεση στελέχωση των νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση, καθώς τα νοσηλευτήρια δέχονται εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις λόγω και της πανδημίας του COVID – 19.

Λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση που σημειώθηκε μέχρι στιγμής στις προσλήψεις προσωπικού, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. μετέφερε το αίτημα για πρόσληψη όλων των νοσηλευτών/τριών τώρα, λόγω και της έξαρσης του νέου κύματος της πανδημίας.

Η συντεχνιακή πλευρά έστειλε σαφές μήνυμα ότι, εάν εντός μιας βδομάδας οπόταν και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, δεν γίνουν τα λόγια πράξεις και δεν προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η επάνδρωση των νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό, τότε θα εξεταστεί πολύ σοβαρά η λήψη μέτρων.

«Ευελπιστούμε», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «πως τα στελέχη του ΟΚΥπΥ θα λάβουν πολύ σοβαρά την κατάσταση που παρουσιάσαμε και τα μηνύματα που μεταφέραμε και θα τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν. Κάθε μέρα που περνά χωρίς προσωπικό, είναι μια μεγάλη και δύσκολη μέρα για τους νοσηλευτές που αγωνίζονται για να κρατήσουν τα αυτόνομα νοσηλευτήρια και να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα υγείας στους ασθενείς».

Πηγή: ΚΥΠΕ