Αναγιωτός: Δεν υπάρχει ένδειξη για γρίπη των πτηνών στην Κύπρο (vid)

Για τους ελέγχους για τη γρίπη των πτηνών μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός

3aff111b9a44af7881ec2a7872945d5c 13 Αναγιωτός, γρίπη των πτηνών

Για τους ελέγχους για τη γρίπη των πτηνών μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός.

Αρχικά, ανέφερε ότι «τώρα είναι περίοδος της χειμωνιάτικης μετανάστευσης. Αυτή την περίοδο εκατομμύρια πτηνά περνούν από την Κύπρο και σταθμεύουν στην Κύπρο. Καθημερινά γίνονται περιπολίες στους υδροβιότοπους και σε σημεία με μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η Υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση σε περίπτωση που έχουμε κάποια πληροφορία ή εντοπίσουμε κάποιο άγριο πτηνό, αυτό να παραληφθεί, να δοθεί στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Μέσω αυτών των δειγμάτων μπορούμε να παρακολουθήσουμε κατά πόσον έχει εντοπιστεί στην Κύπρο η συγκεκριμένη γρίπη.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη όμως υπάρχουν πρωτόκολλα συνεργασίας με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τα οποία εφαρμόζονται. Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά είναι ικανοποιητικά γιατί γίνεται παρακολούθηση με δυνατότητα του γρήγορου και έγκαιρου εντοπισμού.