Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Ανακοινώνεται σήμερα το νέο, τρίτο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, για στήριξη της απασχόλησης, που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 11.00, στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, από τους Υπουργούς Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, και Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου. Θα προηγηθεί στις 9.30 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα εγκρίνει το πακέτο μέτρων.

Στόχος των κυβερνητικών σχεδίων είναι η στήριξη κλάδων της οικονομίας, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η αποφυγή περαιτέρω δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει αποθεματικά, σε περίπτωση, που χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης.

Η κρατική στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων αναμένεται να συνεχιστεί στοχευμένα, μέχρι τον Οκτώβριο, με έμφαση στον τουριστικό τομέα και κυρίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, που πλήττεται περισσότερο.

Όπως μεταδόθηκε από το ΣΙΓΜΑ, η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το ύψος της στήριξης και το κόστος του πακέτου, ούτε και για τις αντοχές των κρατικών ταμείων.

Οικονομικοί κύκλοι αποδίδουν αυτό το γεγονός στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει αποθεματικά σε περίπτωση που χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης.

Πηγή:Sigmalive