Ανακοινώθηκε συμφωνία για αναβάθμιση κλιμάκων αστυνομικών και πυροσβεστών

Το ζήτημα της αναβάθμισης των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών έχει οδηγηθεί σε αίσια κατάληξη με την επίτευξη σχετικής συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών

DA73544A 176F 4167 B206 99E2F4DCAEBF

Το ζήτημα της αναβάθμισης των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών έχει οδηγηθεί σε αίσια κατάληξη με την επίτευξη σχετικής συμφωνίας με το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, μετά από πολύχρονες προσπάθειες και διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ, που κορυφώθηκαν την τελευταία περίοδο, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει διαβεβαιώσει τις ηγεσίες της ΠΑΣΥΔΥ, του ΣΑΚ και του ΣΥΠΥΚ ότι η σκοπούμενη αναβάθμιση των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, αστυνομικών και πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και των αντίστοιχων βαθμών της Πυροσβεστικής γίνεται αποδεκτή και οι συμφωνηθείσες ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν προς συμπερίληψη στους προϋπολογισμούς του 2023 με στόχο την υλοποίησή τους.

Συγκεκριμένα και με βάση τις σχετικές συνεννοήσεις προνοείται η αναβάθμιση όλων των θέσεων κατά μία κλίμακα με διαφοροποίηση του βαθμού εισδοχής από τις συνδυασμένες κλίμακες Α3-Α5-Α7(ιι) στις συνδυασμένες κλίμακες Α5-Α7-Α8(ι).

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ χαιρετίζουν την ιστορικής σημασίας συμφωνία, όπως αναφέρουν, που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της οποίας ικανοποιείται το κυρίαρχο αίτημα των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου.

Ειδικότερα ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ ευχαριστούν τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, τον Αρχηγό της Αστυνομίας που ήταν συνοδοιπόρος στην όλη προσπάθεια  και τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε τις μελέτες για τεκμηρίωση του αιτήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, σημειώνεται, οφείλονται στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη συμβολή του στην ευόδωση της όλης προσπάθειας.

Οι Σύνδεσμοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα που είχαν ταχθεί διαχρονικά υπέρ του αιτήματος θα υπερψηφίσουν τις σχετικές πρόνοιες του Προϋπολογισμού.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιλαμβάνεται ήδη της τροποποίησης των σχετικών Κανονισμών με στόχο την κατάθεση τους στη Βουλή για ψήφιση.

Πηγή: ΚΥΠΕ