Ανάρπαστα τα εισιτήρια για Κύπρο μέχρι το απόγευμα – Μετά τις 18:00 ακυρώσεις

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για Κύπρο μετά την ανακοίνωση του μέτρου, το οποίο προνοεί ότι όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν στην Κύπρο, με ισχύ από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, από τις 18:00 το απόγευμα και έπειτα, η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκη Κελεπέση, μετά την ανακοίνωση του μέτρου πολλοί έσπευσαν να επιστρέφουν στην Κύπρο, ώστε να προλάβουν να φτάσουν πριν τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, όπου θα μπει σε εφαρμογή το μέτρο. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο να γεμίσουν οι πτήσεις και να μην υπάρχουν θέσεις για να ταξιδέψουν οι πολίτες.

Με τις προγραμματισμένες πτήσεις πριν τις 18:00 να έχουν γεμίσει, παρατηρήθηκε στη συνέχεια το φαινόμενο των ακυρώσεων πτήσεων, αφού με την εφαρμογή του μέτρου όσοι θα ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί ότι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των επιπρόσθετων μέτρων της κυπριακής κυβέρνησης για την αποτροπή της εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα, η Cyprus Airways προχωρά σε αναστολή του πτητικού της προγράμματος μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η κυπριακή αερογραμμή θα προβεί σε ακύρωση όλων ανεξαιρέτως των πτήσεων της που ήταν προγραμματισμένες από την Τρίτη 17 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020. Όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα έχουν το δικαίωμα 100% επιστροφής χρημάτων ή αλλαγής του εισιτηρίου τους για πτήση από 1η Μαΐου 2020 και έπειτα χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

Πληροφορίες από την Hermes Airports αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τις 01.40 αύριο τα ξημερώματα, συνολικά 32 αναχωρήσεις διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, ενώ μέχρι τις 12.40 αύριο τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 32 αφίξεις αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βιέννη, Μάλτα, Αμμάν, Ντουμπάϊ, Μόσχα, Βηρυτό, Μόναχο, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι και άλλους προορισμούς

Οσον αφορά το αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 00.50 αύριο τα ξημερώματα οκτώ αφίξεις και οκτώ αναχωρήσεις από και προς διάφορους προορισμούς μεταξύ των οποίων Αμάν, Βυρητό, Τελ Αβίβ, Μάντσεστερ, Στάνστετ, Λουτον, Γλασκώβη και Θεσσαλονίκη.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν έκτακτες πτήσεις για να μεταφέρουν επιβάτες στην Κύπρο μέχρι τις 6 το απόγευμα και πραγματοποιούνται μόνο οι προγραμματισμένες.

Πηγή: sigmalive

Tags: Coronavirus

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024