Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στην ΑΗΚ – Δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος

Αναστολή απεργιακών μέτρων μετά από τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

cache 1500x3000 Analog medium 640997 223545 1512019 exclusive, ΑΗΚ, Ηλεκτροδότηση

Την αναστολή των απεργιακών μέτρων, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκο Ι. Κούσιο, απιφάσισαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ, ως εκ τούτου κανονικά θα γίνεται η ηλεκτροδότηση την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση αναφέρουν:

«Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συγκάλεσε, σήμερα το απόγευμα, σύσκεψη στο Γραφείο του η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Υπουργό Εργασίας για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στην ΑΗΚ και να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το μέλλον του Οργανισμού και του τομέα της ενέργειας στον τόπο μας. Κατά την διαβούλευση, συμφωνήθηκε όπως ο Υπουργός Εργασίας διευθετήσει, το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία του, συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση των θεμάτων που μας απασχολούν. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, αποφασίσαμε την αναστολή των μέτρων που είχαν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 14/12/2022. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την παρέμβασή του».

Ικανοποίηση εκφράζει το ΔΣ της ΑΗΚ για την αναστολή μέτρων

Ικανοποίηση εκφράζει το ΔΣ της ΑΗΚ μετά την απόφαση των συντεχνιών για αναστολή των μέτρων που είχαν εξαγγελθεί. «Μια απόφαση σύνεσης και ευθύνης μέσα σε δύσκολες εποχές για όλους».

Στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΑΗΚ προστίθεται ότι η αναστολή των μέτρων συμβάλλει στη συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών για επίλυση των διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό.