Αναζητούν τις συμμαχίες για την Προεδρία της Βουλής – Τα δεδομένα μέχρι στιγμής

Σε εξέλιξη οι διεργασίες των κομμάτων για την Προεδρία της Βουλής

4d03ee5d224d1c6ff073238d3c498734 ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣ

Άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες μέρες οι διεργασίες των κομμάτων για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και επιλογή του επόμενου Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνέλθει σήμερα το απόγευμα ή αύριο για να συζητήσει το θέμα της Προεδρίας της Βουλής, χωρίς να έχει αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Εξάλλου, από τις 10 το πρωί συνέρχεται το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, με διάφορα θέματα προς συζήτηση στην ατζέντα.

Από τις 11 συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ για μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με το θέμα της Προεδρίας της νέας Βουλής. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι, με εξαίρεση αυτό της συνεργασίας με το ΕΛΑΜ.

Σημειώνεται ότι το (Ε.ΛΑ.Μ.) μετά από συνεδρία του Πολιτικού του Συμβουλίου αποφάσισε πως στην πρώτη συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα διεκδικήσει την Προεδρία του Κοινοβουλίου με υποψήφιο τον Πρόεδρο του, Χρίστο Χρίστου.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ συνέρχεται την Πέμπτη στις 18:00 για αποτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών και αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Προεδρίας της Βουλής.

Το πιθανότερο αύριο, θα γίνει μια πρώτη συνάντηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Παράταξης για το θέμα της Προεδρίας της Βουλής. Η ΔΗΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής, αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Εξάλλου την Προεδρία της Βουλής θα διεκδικήσει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπεμπτου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Κίνημα χθες βράδυ. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου στο ΚΥΠΕ, παρά την απόφαση, θα γίνουν διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα και για άλλες επιλογές, αφού η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Βουλής αναγκάζει τα κόμματα να γνωρίζουν τι θα κάνουν στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία. Παράλληλα ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι το Κίνημα αποκλείει τη συνεργασία με το ΕΛΑΜ και την ΕΔΕΚ για το θέμα.