Ανείπωτη τραγωδία: Βρέφος εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του

vrefos0905

Βρέφος εντοπίστηκε από τους γονείς του χωρίς αισθήσεις, το μετέφεραν σε ιδιωτιική κλινική αλλά δεν κατέστει δυνατό να το επαναφέρουν στη ζωή. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως έπασχε από γρίπη Α.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, το Σάββατο (17/12) και η ώρα 19.00 τοποθέτησαν το βρέθος για ύπνο στο κρεβατάκι του. Γύρω στις 20.00, όταν πήγαν να ελέγξουν το παιδί, αντιλήφθηκαν ότι ήταν σκεπασμένο με την κουβέρτα και δεν ανταποκρινόταν.

Γύρω στις 20.45 το βράδυ, το βρέφος 2.5 μηνών από τη Συρία μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα από τον πατέρα της σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. 

Αμέσως, έγινε προσπάθεια ανάνηψης από το ιατρικό προσωπικό από η ώρα 20.48 μέχρι τις 21.37, οπότε και σταμάτησε η διαδικασία ανάνηψης και κάρπας.Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την επί καθηκόντι ιατρό της ιδιωτικής κλινικής. 

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μαζί με μέλη του Τμήματος Μικορπαραβάσεων, μετέβησαν στην κλινική για εξετάσεις. Η σορός του νεκρού βρέθους, επιθεωρήθηκε δεν φέρει οποιεσδήποτε κακώσεις. 

Ακολούθως, την ίδια μέρα επιθερωρήθηκε το δωμάτιο της οικίας στο οποίο κοιμόταν το βρέφος χωρίς να υπάρξει οτιδήποτε επιλήψημο. Στο βρέθος διενεργήθει έξεταση PCR και διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι έπασχε από γρίπη Α. 

Ο Ιατροδικαστής Δρ. Ορθόδοξος Ορθοδόξου ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό και έκρινε ότι δεν χρειαζόταν η παρέμβασή του. Το βρέφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και αναμένεται να διενεργεί ξανά τεστ PCR στο παιδί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η νενομισμένη νεκροτομή από τον δρ.  Νικόλα Χαραλάμπους. 

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις