Ανεργιακό: Επιστολή Κ.Χατζηγιάννη σε Υπουργό Εργασίας για εργαζομένους τουριστικού τομέα

hotel door exclusive, Ανεργία, Ανεργιακό, Κυριάκος Χατζηγιάννης

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης στην οποία αναφέρεται στην ανάγκη παραχώρησης επιδόματος ανεργίας προς τους εργαζομένους που δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ασφαλιστικές πιστώσεις λόγω της παρατεταμένης κατάστασης της πανδημίας.

Στην επιστολή του, που εξασφάλισε το Famagusta.News, ο κυριάκος Χατζηγιάννης ενημερώνει ότι ένας αριθμός εργαζομένων στο τουριστικό τομέα λόγω της παρατεταμένης κατάστασης της πανδημίας και των διαταγμάτων για αναστολή λειτουργίας τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, δεν έχει συμπληρώσει τους έξι μήνες εργασίας και το ανάλογο πόσο ασφαλιστικής πίστωσης. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους κανονικού ανεργιακού επιδόματος, γεγονός το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση τους επηρεαζόμενους εργαζομένους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ούτε το κανονικό ούτε το ειδικό ανεργιακό επίδομα (“COVID”) μετά το κλείσιμο του τουριστικού τομέα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, γίνεται αναφορά εκ μέρους των πολιτών ότι, σε προηγούμενη ανακοίνωση της υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, περί τον Αύγουστο, αναφερόταν ότι οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν μερικώς το καλοκαίρι, θα ήταν δικαιούχοι του ειδικού ανεργιακού επιδόματος εν τούτοις, εξ αιτίας της ελλιπούς πληροφόρησης που υπήρξε, πολλοί δικαιούχοι αντί να εγγραφούν στα ειδικά ανεργιακά επιδόματα, όπως κανονικά θα έπρεπε να εγγραφούν, εγγράφηκαν στα κανονικά ανεργιακά επιδόματα, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα εκ των πραγμάτων να λάβουν, αφού λόγω των διαταγμάτων δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι αρκετοί εργαζόμενοι, εργοδότες και επιχειρήσεις είτε δεν έχουν ενταχθεί στα σχέδια ορθά, είτε εκκρεμούν αρκετές πληρωμές τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται περισσότερο η οικονομική τους κατάσταση. Παρακαλώ πολύ όπως λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων.

Famagusta.News