Ανεργιακό: Επιστολή Κ.Χατζηγιάννη σε Υπουργό Εργασίας για εργαζομένους τουριστικού τομέα

Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας απέστειλε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης στην οποία αναφέρεται στην ανάγκη παραχώρησης επιδόματος ανεργίας προς τους εργαζομένους που δεν έχουν συμπληρώσει τις απαιτούμενες ασφαλιστικές πιστώσεις λόγω της παρατεταμένης κατάστασης της πανδημίας.

Στην επιστολή του, που εξασφάλισε το Famagusta.News, ο κυριάκος Χατζηγιάννης ενημερώνει ότι ένας αριθμός εργαζομένων στο τουριστικό τομέα λόγω της παρατεταμένης κατάστασης της πανδημίας και των διαταγμάτων για αναστολή λειτουργίας τουριστικών και άλλων επιχειρήσεων, δεν έχει συμπληρώσει τους έξι μήνες εργασίας και το ανάλογο πόσο ασφαλιστικής πίστωσης. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους κανονικού ανεργιακού επιδόματος, γεγονός το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση τους επηρεαζόμενους εργαζομένους, οι οποίοι δεν λαμβάνουν ούτε το κανονικό ούτε το ειδικό ανεργιακό επίδομα (“COVID”) μετά το κλείσιμο του τουριστικού τομέα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, γίνεται αναφορά εκ μέρους των πολιτών ότι, σε προηγούμενη ανακοίνωση της υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, περί τον Αύγουστο, αναφερόταν ότι οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν μερικώς το καλοκαίρι, θα ήταν δικαιούχοι του ειδικού ανεργιακού επιδόματος εν τούτοις, εξ αιτίας της ελλιπούς πληροφόρησης που υπήρξε, πολλοί δικαιούχοι αντί να εγγραφούν στα ειδικά ανεργιακά επιδόματα, όπως κανονικά θα έπρεπε να εγγραφούν, εγγράφηκαν στα κανονικά ανεργιακά επιδόματα, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα εκ των πραγμάτων να λάβουν, αφού λόγω των διαταγμάτων δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο εργασίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι αρκετοί εργαζόμενοι, εργοδότες και επιχειρήσεις είτε δεν έχουν ενταχθεί στα σχέδια ορθά, είτε εκκρεμούν αρκετές πληρωμές τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται περισσότερο η οικονομική τους κατάσταση. Παρακαλώ πολύ όπως λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024

Χαμός έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και…

3 Μαΐου, 2024

KEΠΑ: Διοργανώνει Σκοπευτικό Αγώνα Προσφοράς και Αγάπης

Το ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς, NEVISO Σκυρόδεμα και GIOVANI HOMES, έχοντας…

3 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την…

3 Μαΐου, 2024