Ανέβασαν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί στη Λευκωσία – Επηρεάζονται δρόμοι

Επ' αόριστον στάση εργασίας από τις 06:30 το πρωί

228700c1eaef6c1e1829e4c0e8f2d762 Κύπρος, ΤΑΞΙ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα ο Σύνδεσμος Αστικών Ταξί Λευκωσίας. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι οδηγοί ταξί κατήλθαν σε επ’ αόριστον στάση εργασίας από τις 06:30 το πρωί.

Οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν και εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία αναμένεται να επηρεάσει την κυκλοφορία σε περιοχές του Στροβόλου και της πόλης της Λευκωσίας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους Στροβόλου και Αθαλάσσας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του κυκλικού κόμβου παρά το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση μελών τους από το Τμήμα Τελωνείων, όπως σημειώνουν, και τονίζουν πως δέχονται απειλές για κατασχέσεις οχημάτων, εάν γεμίσουν τα οχήματά τους με καύσιμα από τα κατεχόμενα.

«Η απόφαση της Στάσης είναι η απειλητική και εκβιαστική στάση συγκεκριμένου φορέα ανήκοντα στο Υπουργείο Οικονομικών ο οποίος έχει προβεί σε απρεπές συμπεριφορές και ενέργειες προς επαγγελματίες οδηγούς Ταξί», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν, «θέλουμε να θυμίσουμε ότι καθήκον όλων των Υπουργείων είναι να προασπίζονται όλους τους πολίτες και όχι να προχωρούν σε διακρίσεις ώστε να καλύψουν δικά τους λάθη, επίσης οφείλουν όπως και να σέβονται βασικές συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Σύνδεσμος και συνάμα ο επαγγελματικός κόσμος δεν δέχονται απειλές από κανέναν και ιδιαίτερα από εκ των προτέρων παράνομους, για αυτό τους διακηρύττει, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙ. Αλλιώς θα ανταποκριθούμε απαντώντας με ιδιαίτερα αυστηρό δυναμικό τρόπο».

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Κυλίλης, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», επιλέγουν στοχευμένα να εφαρμόζουν το Νόμο μόνο στους οδηγούς ταξί.

«Παλεύουμε 16 ώρες για να βγάλουμε ένα πενιχρό μεροκάματο, δεν μπορούμε να συντηρούμε τα αυτοκίνητά μας», τόνισε.

Προσπαθώ να βρω κάποιον υπεύθυνο να μιλήσω, δεν βγαίνει κανένας στα τηλέφωνα, ενώ με έδιωξαν από το Υπουργείο Οικονομικών όταν πήγα να ζητήσω συνάντηση με κάποιο αρμόδιο, πρόσθεσε.

Σημείωσε, την ίδια ώρα, πως το κράτος εν μέσω πανδημίας στήριξε ιδιαίτερα τους οδηγούς.