Αννίτα Δημητρίου: Με συνεργασία μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ηλικιωμένοι

H κα. Δημητρίου είπε πως «αυτές τις μέρες χρειάζεται να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

b b annita 1 ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ηλικιωμενοι

Με συνεργασία και αποφασιστικότητα μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην Κλεάνθειο Στέγη Ηλικιωμένων στην Αθηένου, η κα. Δημητρίου είπε πως «αυτές τις μέρες χρειάζεται να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σήμερα θα μοιράσουμε αγάπη και χαμόγελα αλλά και να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «αρκετοί άνθρωποι είτε μικρότερης είτε μεγαλύτερης ηλικίας έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες δομές που θα τους φροντίζουν. Ειδικότερα αυτές τις μέρες των γιορτών έχουμε την ευκαιρία να δούμε σημαντικά προβλήματα και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, ούτως ώστε να συμβάλουμε για να τα διαχειριστούμε όπως πρέπει».

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, συνέχισε η Αννίτα Δημητρίου «και χρειάζεται να δούμε πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Οι επισκέψεις είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί» είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζονται περισσότερες συνεργασίες και αποφασιστικότητα για να μπορέσουμε να λύσουμε κάποια ζητήματα τα οποία και εμφανώς υπάρχουν».

Από την πλευρά του ο Βάσος Χατζηγιαννακού, Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Κλεάνθειου Στέγης Ηλικιωμένων ανέφερε πως «στο Κέντρο διαμένουν πέραν των 40 ατόμων. Η Στέγη χρονολογείται πέραν των 60 χρόνων και μέλημα της Επιτροπής είναι να είναι βιώσιμη και με μεγάλη απόδοση ώστε οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται να ζουν και να ανταμείβονται τους κόπους της ζωής τους».

Πρόσθεσε ότι «το προσωπικό, η Διεύθυνση και η Διαχειριστική Επιτροπή της Στέγης εργάζονται νυχθημερόν ώστε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εδώ, να μειώνονται και ει δυνατόν να απαλείφονται. Ιδιαίτερη σημασία όμως για μας έχει ο εθελοντισμός που αναπτύχθηκε στην Αθηένου, ανδρώθηκε στην Στέγη Ηλικιωμένων και έφτασε στην Ευρώπη λαμβάνοντας μάλιστα και το βραβείο URBACT».

Σημείωσε ακόμα πως «ο εθελοντισμός για τον οποίο μεγαλούργησε η Αθηένου, μεταφέρεται σε άλλες επτά πόλεις της Ευρώπης, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι, να λάβουν παραδείγματα και να μπορέσουν να τον εφαρμόσουν. Για την Αθηένου, η μεταφορά του εθελοντισμού σε ευρωπαϊκές πόλεις είναι μια μεγάλη διάκριση, αφού ως ηγήτορες θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ευρώπη αυτή την καλή πρακτική του εθελοντισμού».