Αννίτα Δημητρίου: Προαναγγέλλει νομοθετικές πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

Είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα το περιβάλλον, γι αυτό και θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Βουλή ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου στο ΚΥΠΕ στο πλαίσιο πραγματοποίησης σήμερα δενδροφύτευσης στην κοινότητα Τρούλλων. Με την δενδροφύτευση σήμερα (20/2)  δίδεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι πρασινίζουμε τους τόπους μας, ειδικά άγονες περιοχές, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε αποστρατικοποιημένη περιοχή εντός της νεκρής ζώνης στους Τρούλλους. Διοργανωτές ήταν η Πράσινη Ασπίδα, η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρούλλων ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου. Την εκδήλωση στήριξαν αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η κ. Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως με την δενδροφύτευση σήμερα «δίδεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι πρασινίζουμε τους τόπους μας, ειδικά άγονες περιοχές, περιοχές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για οικογένειες, και είναι πολύ σημαντικό το ότι τόσες πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, και αρκετός κόσμος βρίσκεται εδώ, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρούλλων για να μεταφέρουν σε όλους μας ένα σημαντικό μήνυμα: Ότι χρειάζεται να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, να πρασινίσουμε τα χωριά και τις πόλεις μας και να βοηθήσουμε το κοινό και την κοινωνία των πολιτών να αποκτήσει τις ευαισθησίες που χρειάζονται».

Είναι, είπε, «βασικό ανθρώπινο δικαίωμα το περιβάλλον, αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας, γι αυτό και θα υπάρξουν και νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Εμείς είμαστε πάντοτε εδώ να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες», πρόσθεσε και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στους πολίτες που συμμετείχαν.

Ο Σπύρος Πάμπουλλος Κοινοτάρχης Τρούλων ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «σίγουρα είναι μια σημαντική εκδήλωση γιατί το δέντρο δίνει ζωή».

Έτσι θέλουμε να δώσουμε ζωή στην κοινότητα μας, είπε ο κ. Πάμπουλλος, γι αυτό προγραμματίσαμε αυτή την εκδήλωση.

Σε πρώτη φάση φυτεύτηκαν 1.000 δέντρα, ενώ υπάρχει προγραμματισμός ανέφερε ο Κοινοτάρχης Τρούλλων σε βάθος χρόνου να φυτέψουμε στην περιοχή 5.000 δέντρα.

Ευχαρίστησε την Πράσινη Ασπίδα και την Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου, γιατί η δενδροφύτευση έγινε σε συνεργασία μαζί τους και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρούλλων, καθώς και τους πολίτες που συμμετείχαν, και εξέφρασε την πεποίθηση πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουμε να φυτέψουμε τα 5.000 δέντρα που έχουμε θέσει ως στόχο».

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024