Ανοίγει η Πύλη για τα ποδήλατα…«απού προλάβει»

Μόνο 600 άτομα θα καταθέσουν αιτήσεις

35283 1068x712 1 επιχορήγηση, Καρούσος, ποδήλατα
Υπουργός Μεταφορών - Συνέντευξη Τύπου Υπουργείο Οικονομικών, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος σε συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση του «Σχεδίου Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021 – 2023». // Transport Minister – Press Conference Ministry of Finance, Lefkosia, Cyprus The Minister of Transport, Communications and Works, Mr Yiannis Karousos, gives a press conference to present the “Action Plan to Promote Bicycle Use for the Period 2021 – 2023”.

Ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά η πύλη αιτήσεων για χορηγία αγοράς ποδηλάτου μετά την παταγώδη απότυχία του Υπ. Μεταφορών τη Δευτέρα να δεχτεί τον όγκο του κόσμου που ήθελε να αιτηθεί χορηγία.

Υπενθυμίζεται πως η Πύλη, ακολουθώντας τα…βήματα της Πύλης εμβολιασμού, έπεσε μόλις άνοιξε με το Υπουργείο να ισχυρίζεται πως αυτό οφείλεται στους χιλιάδες πολιτών που ήθελαν να μπουν στο σύστημα.

Σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, είπε ότι η Πύλη θα επαναλειτουργήσει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη 9 Νοεμβρίου για τα ποδήλατα ΑΜΕΑ, ενώ την Τετάρτη θα ανοίξει για τα συμβατικά ποδήλατα.

Μόνο για όσους προλάβουν οι χορηγίες

Και σαν να μην έφτανε η παταγώδης αποτυχία, ο κ. Καρούσος παραδέχτηκε σήμερα πως σε αυτή τη φάση θα καταφέρουν να υποβάλουν αίτηση οι πρώτοι 600 που θα μπουν στο σύστημα καθώς το ύψος της χορηγίας ανέρχεται μόλις στα €120.000.

“Στόχος είναι να πάρουμε τις αιτήσεις και να γίνουν οι πληρωμές μέχρι το τέλος του χρόνου από το κονδύλι του φετινού προϋπολογισμού. Είναι 120,000 ευρώ για 600 ποδήλατα. Το 2022 θα έχουμε άλλες 250,000 για νέο πρόγραμμα, με νέες αιτήσεις. Το πλάνο είναι τριετές και φέτος είναι η πρώτη φάση του, θα δούμε αλλαγές στα κριτήρια ή στο ύψος της επιδότησης.”

Με το άνοιγμα της Πύλης, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν στην ηλεκτρονική αίτηση στοιχεία όπως όνομα και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Στη συνέχεια, θα λάβουν μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο με “μοναδικό κωδικό” (ΟΤP) για επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος τους. Ακολούθως, ο δικαιούχος θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με τον σχετικό σύνδεσμο, όπου θα καταχωρήσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, είπε ο Υπουργός.

Ο κύριος Καρούσος είπε ότι οι χορηγίες θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας από την Πύλη, ενώ η παροχή κινήτρων για ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα ενταχθεί στο Σχέδιο για την Ηλεκτροκίνηση που επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Μεταφορών.

dialogos.com.cy