Άνοιγμα σχολείων – Rapid test και μάσκες στο τραπέζι

Τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

b sxoleia 12

Στην Οριάνα Παπαντωνίου και την εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» του ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο Υπουργός Υγείας κύριος Μιχάλης Χατζηπαντέλα για την συνάντηση που θα έχει με την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας τα δεδομένα στο κομμάτι της πανδημίας την παρούσα φάση είναι καλά αφού υπάρχει πτώση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών. Επισήμανε ακόμη ότι κατά την σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν αποκλειστικά το άνοιγμα των σχολείων ώστε να ετοιμαστεί η πρόταση που θα πάει αύριο Τετάρτη (31/08) στο Υπουργικό.

Ο κύριος Χατζηπαντέλα τόνισε ότι τα δύο θέματα που θα συζητηθούν είναι η χρήση η μάσκας και η διενέργεια rapid tests στα σχολεία. «Δεν είναι ευχάριστο για ένα Υπουργό να ανακοινώνει μέτρα αλλά πρέπει να υπάρχουν τα μέτρα που θα επιτρέψουν στα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά» πρόσθεσε.

Τέλος ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να προσκομίζουν rapid test.