Άνθρωπος της διπλανής πόρτας o 35χρονος, ήρεμος και λιγομίλητος

Η σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονου υπόπτου

Στιγμιότυπο 2019 04 23 16.32.56 Αστυνομία, Έγκλημα, Μιτσερό

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η πτυχή για τον χαρακτήρα του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, μετά την αποκάλυψη αλλά και την παραδοχή του ότι έχει δολοφονήσει δύο αλλοδαπές γυναίκες. Σε γενικότερο πλαίσιο φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε κινήσει ποτέ υποψίες για πιθανή εγκληματική δράση. Κανείς δεν περίμενε ότι είναι άτομο που εμπερικλείει στοιχεία ενός κατά συρροή δολοφόνου, όπως προκύπτει από τις αναφορές ατόμων που τον γνώριζαν

Σε επικοινωνία που είχαμε με άτομο που υπηρετεί στην ίδια μονάδα με τον 35χρονο ύποπτο, μας ανέφερε πως πρόκειται για ένα άτομο ήσυχο και λιγομίλητο. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, κανείς από το στρατόπεδο δεν είχε υποψίες ότι ο 35χρονος έκρυβε πίσω από την στολή της Εθνικής Φρουράς αυτά τα φρικτά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα μας λέχθηκαν, ο 35χρονος την Τρίτη 16 Απριλίου, δηλαδή δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, πήγε κανονικά στην υπηρεσία του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ύποπτος αξιωματικός της ΕΦ μετά τον χωρισμό του ήταν ανήσυχος, μια εξέλιξη που συζητούσαν στο στρατόπεδο.

Άλλες αναφορές από το περιβάλλον της εργασίας του, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με συγκεκριμένες απόψεις, ωστόσο, δεν μιλούσε πολύ ούτε είχε προκαλέσει προβλήματα στην μονάδα του. Ανάλογη είναι και η εικόνα που έδειξε σήμερα, όταν μεταφέρθηκε από μέλη της Αστυνομίας στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε για εξονυχιστική έρευνα στο γραφείο του. Ο 35χρονος φέρεται να ήταν ψύχραιμος και χαλαρός, παρά το ότι τελεί υπό σύλληψη και ο χώρος όπου εργαζόταν γινόταν φύλλο και φτερό από τις αρχές, εν τη παρουσία του.

Ο αξιωματικός, ο οποίος παρουσιαζόταν ως “Ορέστης” στα υποψήφια θύματά του, ασχολείτο με την φωτογραφία και την βιντεογράφηση και συνεργαζόταν με άλλους επαγγελματίες. Σύμφωνα με μαρτυρία ατόμου που τον γνώρισε μέσω αυτής της δραστηριότητάς του, ο ύποπτος είχε και εξέφραζε έντονα την άποψή του γύρω από διάφορα θέματα.

Παρόμοιες περιγραφές προκύπτουν και από ανθρώπους που τον γνώριζαν από την καθημερινότητά του και εκτός στρατού. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, συνηγορούν ότι ο 35χρονος δεν είχε προκαλέσει ποτέ προβλήματα, ούτε είχε κινήσει ποτέ υποψίες για πιθανή εγκληματική συμπεριφορά.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ