Aπευθείας πτήσεις στο ψευδοκράτος ζητούν Ρώσοι στα κατεχόμενα

«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της ΤΔΒΚ και της Ρωσίας»

E00778B1 1870 4C2F 8C7F FE12E285734D

Η Πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Ρώσων Βόρειας Κύπρου» Μαρίνα Κοτζαντάλ δήλωσε στο Τουρκικό Πρακτορείο Anadolu ότι θα χαρούν να οργανώσουν απευθείας πτήσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ψευδοκράτους.

Τονίζοντας ότι το ψευδοκράτος είναι επίσης ένα πλεονεκτικό μέρος για το εμπόριο, η Κοντζαντάλ είπε: «Οι φυσικές ομορφιές είναι πολύ ωραίες. Εργαζόμαστε και ζούμε εδώ, ασχολούμαστε με το εμπόριο. Οι απευθείας πτήσεις θα παρέχουν άνεση στους εμπόρους και τους τουρίστες. Υπάρχουν επίσης πολλοί Ρώσοι πολίτες που ζουν εδώ. Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της ΤΔΒΚ θα ήταν το πιο λογικό για εμάς που ζούμε εδώ», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ρώσος επιχειρηματίας Mergen Hudeynazarov εξήγησε ότι κάνει επιχειρήσεις μεταξύ του ψευδοκράτους και της χώρας του εδώ και 5 χρόνια και είπε ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν απαιτούνται μόνο από αυτούς «αλλά και από Ρώσους πολίτες που ζουν στην Κύπρο».

Τονίζοντας ότι ζει στα κατεχόμενα για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Hudeynazarov τόνισε ότι οι απευθείας πτήσεις μπορούν να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων και να προσφέρουν πιο άνετα ταξίδια για γυναίκες και παιδιά.

Ο Hudeynazarov δήλωσε ότι η έννοια του χρόνου είναι πολύ σημαντική στο εμπόριο και ότι θα εξαλειφθεί εάν υπάρξει απευθείας πτήση μεταξύ των δύο χωρών.

«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της ΤΔΒΚ και της Ρωσίας. Οι απευθείας πτήσεις παρέχουν μεγάλη άνεση στους Ρώσους πολίτες τουριστικά και επιχειρηματικά». είπε.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για δημοσιεύματα στον ρωσικό Τύπο που κάνουν λόγο για απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή: Sigmalive