Κυπρος

Απειλές από ένοπλους μασκοφόρους σε αστυνομικούς, εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με βαρύ οπλισμό απειλούν μασκοφόροι αστυνομικούς, εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του  «Πολίτη» το οποίο επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Με βίντεο το οποίο έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας πριν τρεις μήνες, στο οποίο διακρίνονται 6 άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, με μαντήλια καπέλα και κουκούλες, οι ένοπλοι απειλούν με τιμωρία, τους προστατευόμενους μάρτυρες και όσους τους στηρίζουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο βίντεο, οι τρεις από τους 6 κρατούν στα χέρια βαρύ οπλισμό, μεταξύ των οποίων ένα αντιαρματικό, ένα πολυβόλο και ένα αυτόματο.

Αυτός που βρίσκεται στο κέντρο, κρατάει ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται στα αγγλικά η ονομασία Αδελφότητα Άλφα, και από κάτω οι απειλές. Αυτές αφορούν μεταξύ άλλων, ότι η Αδελφότητα Άλφα απαιτεί να ακυρωθούν οι καταθέσεις που έχουν δοθεί από τους ψευδομάρτυρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επίσης να επιστρέψουν στις Κεντρικές Φυλακές όλοι όσοι έχουν οριστεί ως προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκοπούν από αυτούς όλα τα οικονομικά ωφελήματα που τους έχουν παραχωρηθεί. Τέλος σημειώνουν πως αν τα αιτήματα τους γίνουν δεκτά, τότε όλοι θα συνεχίσουν να ζουν με ασφάλεια και ειρηνικά. Αν όμως η Κυπριακή Δημοκρατία τα απορρίψει, τότε θα χρησιμοποιηθεί βία εναντίον των ψευδομαρτύρων, των διεφθαρμένων αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Για την υπόθεση, ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας και ο βοηθός. Ενώ σύμφωνα με τον «Πολίτη», από τις έρευνες της Αστυνομίας, προκύπτει ότι το βίντεο τραβήχτηκε στο εξωτερικό και οι 6 μασκοφόροι είναι αλλοδαποί, οι οποίοι ωστόσο έλαβαν τις οδηγίες από άτομα που βρίσκονται στις φυλακές της Κύπρου. Ενώ, φαίνεται πως είναι πειραγμένο, αφού έχουν κρυφτεί τα δάκτυλα αυτού που κρατάει το χαρτί, πιθανό για να κρύψουν κάποιο χαρακτηριστικό που θα πρόδιδε την ταυτότητα του.

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι το εν λόγω βίντεο έφτασε στα χέρια της Αστυνομίας στις 23 Ιανουαρίου και είναι διάρκειας 27 δευτερολέπτων και περιλαμβάνει εικόνα χωρίς ήχο. «Στο βίντεο απεικονίζεται αριθμός προσώπων τα οποία έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και φέρουν οπλισμό ενώ ένα από αυτά έχει στην κατοχή του μια δακτυλογραφημένη προκήρυξη στην οποία αναγράφονται διάφορα αιτήματα στην αγγλική γλώσσα καθώς επίσης και κάποιες απειλές κατά ομάδας προσώπων», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε, όταν περιήλθε το βίντεο στην αντίληψη της Αστυνομίας, άμεσα αποστάληκε στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο ΤΑΕ αρχηγείου καθώς και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, φαίνεται ότι το εν λόγω βίντεο ακτινογραφήθηκε στο εξωτερικό. Η αστυνομία διερευνά το θέμα επισταμένα και αξιολογούνται στοιχεία ενώ γα την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία που να υποδεικνύει πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη δημιουργία του εν λόγω βίντεο. «Θεωρώ ότι μέσα από την διερεύνηση πιθανόν να προκύψει κάποια μαρτυρία στην οποία να εμπλέκονται πρόσωπα», ανέφερε καταλήγοντας η κ. Κωνσταντίνου.

ant1.com.cy

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024