Απίστευτο! Διώχνουν τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή φοιτά ο γιος του «Ορέστη» (ΒΙΝΤΕΟ)

nikos metaxas mitsero 0

Απίστευτο και όμως αληθινό. Γονείς που ενημερώθηκαν πως ο γιος του Νίκου Μεταξά φοιτά στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους εξέφρασαν την επιθυμία να απομακρύνουν τους μαθητές από το συγκεκριμένο δημοτικό.

Σχόλια για τις κινήσεις των γονέων έκαναν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας την οργή αρκετών πολιτών.

“Από τη στιγμή που το έμαθαν κάποιες μητέρες θέλουν να σηκώσουν τα παιδιά τους από εκεί γιατί φοβούνται. Εάν εμείς οι ίδιοι τους αποξενώσουμε και δεν του αφήσουμε να μορφωθούν και τα στιγματίσουμε θα είναι σωστό εκ μέρους μας;”

“Σκεφτείτε ότι αυτά τα παιδιά είναι θύματα του ίδιου τους του πατέρα. Τι μπορεί να σας κάνει ένα 8χρονο μωρό;”

Καταδικαστέα με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιου είδους φαινόμενα λέει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή.

Σωτήρης Χριστοφή, Πρόεδρος Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
“Ως ομοσπονδία καταδικάζουμε το γεγονός αυτό θεωρούμε το συγκεκριμένο γεγονός απαράδεκτο. Θα έπρεπε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τα στηρίξουμε να τα βοηθήσουμε γιατί αν έχει συμβεί αυτό με τον πατέρα τα παιδιά δεν έχουν καμία ευθύνη. Αν όντος έχει γίνει αυτό το πράγμα είναι ντροπή για όλους μας”

Εξάλλου σύμφωνα με την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί τους απαραίτητους μηχανισμούς. Στόχος να στηριχθεί σε πρώτη φάση η σχολική μονάδα του παιδιού και να ενημερωθεί σωστά για το πώς πρέπει να δράσει και σε δεύτερο στάδιο το ίδιο το παιδί που θα επιστρέψει σύντομα στο σχολείο του. ειδικοί ψυχολόγοι έχουν επισκεφθεί το δημοτικό σχολείο οι οποίοι ανέλαβαν την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πώς να διαχειρίζονται την κατάσταση που έχει προκύψει, πώς να μιλούν στα υπόλοιπα παιδιά αλλά και πώς να χειριστούν το ίδιο το παιδί όταν σε μερικές μέρες θα επιστρέψει.

Πηγή: Alphanews.live