Κυπρος

Από 1η Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο του νέου Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας διευκρινίζει πως οι αιτήσεις που ενδεχομένως υποβάλλονται την περίοδο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 θα εξετάζονται σύμφωνα με το υφιστάμενο Σχέδιο και θα πρέπει να υποβάλλονται με την αίτηση ΕΕΕ5 «Αίτηση για παροχή Επιδόματος σε Συνταξιούχους ή/και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» (γκρίζα αίτηση).

Επίσης, διευκρινίζει το Υφυπουργείο πως συνταξιούχοι που ήταν δικαιούχοι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 και δεν υπέβαλαν αίτηση εντός της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ή υπέβαλαν εκπρόθεσμα αίτηση, δηλαδή μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, θα μπορούν να το πράξουν εκ νέου με την έκδοση της νέας αίτησης για Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχου από 1η Ιανουαρίου 2023.

Επίσης, διευκρινίζεται πως δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης από υφιστάμενους λήπτες του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το Επίδομα με τον ίδιο τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Το Υφυπουργείο αναφέρει, τέλος, πως προς αποφυγή ταλαιπωρίας και δεδομένου ότι αιτήσεις για το νέο Σχέδιο θα εξετάζονται από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι καλούνται να μην προσέρχονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης Επιδομάτων Πρόνοιας για το συγκεκριμένο Επίδομα. Περισσότερες λεπτομέρειες και η νέα αίτηση θα ανακοινωθούν σε διάσκεψη Τύπου που θα δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Βραζιλία: Η γυναίκα που πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα να της υπογράψει δάνειο σπάει τη σιωπή της

Η Érika de Souza Vieira Nunes από τη Βραζιλία σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι…

7 Μαΐου, 2024

Σε 503 ανήλθαν οι εξώδικες τροχαίες καταγγελίες το Πάσχα

Τα μέλη της Τροχαίας παγκύπρια από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι χθες Δευτέρα, προέβηκαν σε 503…

7 Μαΐου, 2024

Eurovision 2024: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός με την Κύπρο – Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Η "καρδιά" του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision "χτυπάει" απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας και…

7 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Με Παραδοσιακή πατινάδα και μουσικοχορευτική εκδήλωση «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 στην πλατεία…

7 Μαΐου, 2024

Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες των ξενοδοχείων

Χαμηλότερες από το 2023 αναμένονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Κύπρου το καλοκαίρι του 2024…

7 Μαΐου, 2024

Αυξημένη ροή ασθενών στις πρώτες βοήθειες το Πάσχα

Αυξημένη ήταν η προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των κρατικών νοσηλευτηρίων…

7 Μαΐου, 2024