Από προεδρική χάρη… πίσω στη φυλακή για 8 χρόνια

Με την επιβολή της ποινής των 8 χρόνων, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η προηγούμενη ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο η οποία είχε ανασταλεί μετά από Προεδρική χάρη.

Ναρκωτικά, ΠΟΙΝΗ, φυλακιση

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 29χρονο κατηγορούμενο σε σχέση με την υπόθεση των 8,5 κιλών ναρκωτικών και χρηματικού ποσού €17.695, τα οποία εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ στις 19 Μαΐου. 

 

Ο κατηγορούμενος σε προηγουμένη δικαστική διαδικασία προχώρησε σε παραδοχή στην κατηγορία της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Για την υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο 41χρονος πατριός του 29χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν παραδέχεται τις κατηγορίες.

Με την επιβολή της ποινής των 8 χρόνων, αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η προηγούμενη ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο η οποία είχε ανασταλεί μετά από Προεδρική χάρη. Θα εκτίσει διαδοχικές ποινές περίπου 10 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ο 29χρονος είχε καταδικαστεί κατά το 2019 σε ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών και ενώ εξέτισε μέρος της, του δόθηκε Προεδρική χάρη. Ο νεαρός όμως 10 μήνες αργότερα, διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία σήμερα κατηγορείται.

Να σημειωθεί πως ο 29χρονος αναμένεται να μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας στην εν λόγω υπόθεση.

Η συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας ορίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022 καθώς ο 41χρονος πατριός του, δεν παραδέχεται καμία κατηγορία.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η ΥΚΑΝ έστησε επιχείρηση μετά από πληροφορία που δόθηκε ότι ο 29χρονος συνεργάζεται με άλλο πρόσωπο στην εμπορία και διακίνηση μεγάλων ουσιών ναρκωτικών. Μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, έξω από πολυκατοικία στα Κάτω Πολεμίδια, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος. Νωρίτερα θεάθηκε να εισέρχεται εντός υποστατικού και να εξέρχεται κρατώντας κουβέρτα. Ο 29χρονος εισήλθε στο όχημα και στη θέα των μελών της ΥΚΑΝ, εξήλθε έχοντας στην κατοχή του την κουβέρτα και τράπηκε σε φυγή. Κατά την καταδίωξη, πέταξε στο έδαφος την κουβέρτα η οποία περιείχε 783 γραμμάρια κάνναβης. Τα μέλη της Δύναμης κατάφεραν να τον ανακόψουν, ενώ  μετά από λίγα λεπτά αφίχθηκε στη σκηνή και ο πατριός του.

Ο 29χρονος συνελήφθη, ενώ σε έρευνα στο όχημα του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης. Ακολούθως διενεργήθηκε έρευνα σε λυόμενο υποστατικό που χρησιμοποιεί ο 29χρονος και ο 41χρονος πατριός του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη βάρους περίπου 8 κιλών και 126 γραμμαρίων, καθώς και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε κάνναβη, βάρους 200 γραμμαρίων. Στο υποστατικό εντοπίστηκε επίσης μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε αγροτική οικία στην επαρχία Λεμεσού όπου εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό €15.750.

philenews.com