Αποκατάσταση των γενικών επιδομάτων, ζητά η ΑΣΔΥΚ με επιστολή στο ΥΠΟΙΚ

Το αίτημα για αποκατάσταση των γενικών επιδομάτων στον κρατικό τομέα υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ)

2F0C016B B8AF 418E 836A B8EBF1E47434

Το αίτημα για αποκατάσταση των γενικών επιδομάτων στον κρατικό τομέα υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΣΔΥΚ με επιστολή της προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή, υποβάλλει το αίτημα για την πλήρη αποκατάσταση των γενικών επιδομάτων, που παραχωρούνται στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, και επαναφορά τους στο προηγούμενο ύψος ως είχαν το 2013, πριν να τύχουν μείωσης κατά 15%.

Όπως σημειώνει στην επιστολή «καθώς την 1η Ιανουαρίου 2023, θα δρομολογηθεί ο πλήρης τερματισμός των αποκοπών επί των μισθών των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου, περιλαμβανομένης της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αν παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει και με την πλήρη αποκατάσταση των γενικών επιδομάτων που συνεχίζουν να τυγχάνουν μείωσης».

Η ΑΣΔΥΚ επαναφέρει το αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων για αναθεώρηση της φόρμουλας υπολογισμού της υπερωριακής αποζημίωσης από 1:1,2 και 1:1,5 σε 1:1,5 και 1:2, αντίστοιχα.

Σημειώνει ότι η εν λόγω φόρμουλα εφαρμόζεται από τον επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΑΣΔΥΚ θεωρεί ότι και τα δύο αιτήματα είναι απόλυτα δικαιολογημένα και καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να τα εξετάσει με θετικό πνεύμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ