Αρχιεπίσκοπος για επεισόδια Λήδρας: Ήθελαν να πάνε στα καζίνα;

Αρχιεπίσκοπος, Δημήτρης Συλλούρης, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, οδόφραγμα

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ την στάση εκείνων που ήθελαν να μπουν χτες στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα της Λήδρας και να συμπεριφερθούν απρεπώς στα όργανα της τάξεως.

Μιλώντας μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας , Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γεωργίου Μιχαήλ, και Χαράλαμπου Καραγιάννη που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως «οι  αστυνομικοί και οι στρατιώτες διατάχθηκαν από την κυβέρνηση, και όποιοι θα έμπαιναν στα κατεχόμενα ή έβγαιναν από τα κατεχόμενα, θα έπρεπε να ερευνηθούν, να εξεταστούν» και αυτό θα έπρεπε να το  σεβαστούμε.

Πρέπει να αντιληφθούμε, είπε ο Μακαριώτατος,  ότι εδώ υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν νόμοι και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει.

Συνεχάρη την Αστυνομία και τον στρατό που επέδειξαν αυτοσυγκράτηση, υπομονή και κάκισε  αυτούς, όπως είπε,  που  επέδειξαν απρεπή συμπεριφορά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απηύθυνε έκκληση προς την  κυβέρνηση να φανεί αυστηρή  αλλά και η δικαιοσύνη να φανεί αυστηρή όταν θα τους παρουσιάσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Διερωτήθηκε δε, πού ήθελαν να παν οι αντιδρούντες. «Να πάνε στα καζίνα, να πάνε να βάλουν πιο φθηνή βενζίνη ή οτιδήποτε άλλο, ντροπή τους», είπε.

Συλλούρης: Να μη χαριστούν σε κανένα

Για όλα τα απαράδεκτα υπάρχουν νόμοι  και θεσμοί και πρέπει να τα αντιμετωπίσουν αντικειμενικά χωρίς να χαριστούν σε κανένα, ανέφερε στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου μνημόσυνου του ετεράνου Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Νεόφυτου Χατζηγεωργίου Καμαρά  που τελέστηκε το πρωί στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Έμπα, στην Πάφο, ο κ. Συλλούρης, αναφερόμενος στο θέμα του κορωνοϊου και το κλείσιμο οδοφραγμάτων, είπε πως “έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρότατη παγκόσμια απειλή και τείνουμε στην Κύπρο να τον μετατρέψουμε σε πολιτική ή  διαπροσωπικές διαφορές”, προσθέτοντας πως αυτό  θα είναι λάθος .

Θα πρέπει συνέχισε,  να επικεντρωθούμε στη συνεργασία με πολλά άλλα κράτη, γιατί, όπως είπε,  υστερούμε πάρα πολύ σε δομές και εμπειρίες σε αυτό τον τομέα .

Επεσήμανε δε πως με την γνώμη και την άποψη των τεχνοκρατών, θα πρέπει  να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του κορωνοϊού. Από εκεί και πέρα συμπλήρωσε,  “για όλα τα απαράδεκτα υπάρχουν νόμοι και θεσμοί και πρέπει να τα αντιμετωπίσουν αντικειμενικά , χωρίς να χαριστούν σε κανέναν”.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ