Αρχηγός: Σύντομα εξελίξεις για Κατσουνωτό – Μετακίνηση σε άλλο πόστο

Δηλώσεις γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα με τα δυο πορίσματα έκανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

749C6B4B CE95 4D70 878C 0C36BB207732

Δηλώσεις γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα με τα δυο πορίσματα (σ.σ Θανάση Νικολάου και Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για καταγγελίες Άννας Αριστοτέλους) έκανε ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Αναφορικά με το πόρισμα του Θανάση είπε ότι είναι καλό να αναμένουμε τη μελέτη του πορίσματος από τη Νομική Υπηρεσία. «Είναι μια υπόθεση παλιά. Αυτό που προσπαθούμε εμείς σήμερα είναι τέτοια φαινόμενα να τα βλέπουμε με περισσότερη ευαισθησία και επαγγελματισμό ώστε να βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια.

Ετοιμάσαμε σχετικό πρωτόκολλο σε συνεργασία με ιατροδικαστές, ώστε να είμαστε πιο ακριβείς και αποτελεσματικοί», είπε.

Χρόνο για μελέτη χρειάζεται και το πόρισμα για τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, είπε ο Αρχηγός. Σημείωσε ότι σήμερα έγινε συνάντησή του με τον κ.Κατσουνωτό.

Ο Αρχηγός είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και ο κ.Κατσουνωτός θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο. Διευκρίνισε ότι ο κ.Κατσουνωτός συμφώνησε μαζί του, ότι δηλαδή δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί από το ίδιο πόστο.

Στέφη Δράκου: Ήμουν σαφής σε όλες τις δηλώσεις μου

«Υπήρξε καταγγελία, διορίστηκε ποινικός ανακριτής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός. Ο ανακριτής δεν με ενημέρωσε για τις εισηγήσεις του. Παραδόθηκε το πόρισμα στον Εισαγγελέα που διέταξε την έρευνα. Είναι ένα ογκωδέστατο πόρισμα που πρέπει να τύχει μελέτης.

Αναφορικά με τη μετακίνηση του κ.Κατσουνωτού σε άλλη υπηρεσία, είπε ότι αυτό το γνωρίζει ο Αρχηγός. Χθες δεν είχα καμιά επικοινωνία με τον κ.Κατσουνωτό», είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης.