Άρχισε η διαδικασία πειθαρχικής δίωξης 15 Αστυνομικών για την υπόθεση «Ορέστη»

Τα δεκαπέντε μέλη της Αστυνομίας κατηγορούνται για διάφορα πειθαρχικά αδικήματα

422b8780a1033c243901d6e642518c33 δίωξη, Ορέστης

Άρχισε η διαδικασία για πειθαρχική δίωξη δεκαπέντε μελών της Αστυνομίας σχετικά με την γνωστή υπόθεση Μεταξά, ο οποίος δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά. Τα δεκαπέντε μέλη της Αστυνομίας κατηγορούνται για διάφορα πειθαρχικά αδικήματα περιλαμβανομένων της αμέλειας καθήκοντος και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι «η υπόθεση διερευνήθηκε από την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων. Μετά από την μελέτη του φακέλου και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα προχωρούμε στην πειθαρχική δίωξη εναντίον 15 μελών μας». Σημείωσε ότι η όλη διαδικασία έχει ήδη αρχίσει.

«Ξεκίνησαν να κατηγορούνται γραπτώς και να παραδίδονται στα μέλη μας – που δεν είναι μόνο αστυνομικοί, είναι και λοχίες και αξιωματικοί. Παραδίδεται το μαρτυρικό υλικό, όπως είθισται, για να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η πειθαρχική τους δίωξη», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου. Είπε ότι θα συσταθούν οι Επιτροπές που θα εκδικάσουν τις υποθέσεις αυτές κι ότι αυτό γίνεται βάση της νομοθεσίας και των αστυνομικών διατάξεων της Αστυνομίας. Τόνισε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

«Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία για να διαπιστωθεί αν είναι ένοχοι ή όχι στα πειθαρχικά αδικήματα για τα οποία αυτή την στιγμή κατηγορούνται», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ