Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για φοιτητικά επιδόματα σε οικογένειες Ελλήνων φοιτητών & επαναπατρισθέντων

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΦΜ) της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη από σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, την υποβολή αιτήσεων για παροχή φοιτητικών επιδομάτων.

Οι κατηγορίες των φοιτητών αφορούν φοιτητές/ήτριες από την Ελλάδα που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και οι οικογένειες των οποίων έχουν ως μόνιμη διαμονή τους την Ελλάδα.

Αφορά επίσης φοιτητές ή φοιτήτριες από την Κύπρο, που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού και οι οικογένειες των οποίων έχουν επαναπατρισθεί.

Οι αιτήσεις παραδίδονται μόνο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), Λευκωσίας (1): Γεωργίου Σεφέρη, στην Έγκωμη (πρώην γραφεία Αρχής Κρατικών Εκθέσεων), (2): Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 36, στη Λεμεσό στην οδό Σπύρου Αραούζου 21, στην Αμμόχωστο στην Ελευθερίας 83, Δερύνεια, στη Λάρνακα στη Σπύρου Κυπριανού 42, στην Πάφο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 62, στην Πόλη Χρυσοχούς στην Ευαγόρα Παλληκαρίδη 1 στο Πελένδρι , Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 70 και Κολόσσι, Οδός Αμμοχώστου 67.

Επίσης, μπορούν να παραδοθούν στα ακόλουθα Κέντρα Πολίτη (ΚΕΠΟ): Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λευκωσίας, Προδρόμου 100, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού, 16ης Ιουνίου, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας, Πλατεία Βασιλέως Παύλου, Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Πάφου, Αριστοτέλη Σάββα, Ταχυδρομικό Γραφείο Αγρού και Ταχυδρομικό Γραφείο Κακοπετριάς.

Η Υπηρεσία δεν θα δέχεται αιτήσεις και δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι ελλιπείς ή εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στον ιστότοπο του ΥΠΠΑΝ www.moec.gov.cy/ypiresia_foititikis_merimnas/entypa.html.

Η ΥΦΜ, πέραν των πρωτότυπων, θα αποδέχεται και αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτηση.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΒΑ)

Ροη Ειδησεων

Στα 680 ευρώ το όριο πείνας για τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα

Το όριο της πείνας για μια τετραμελή οικογένεια στα κατεχόμενα είναι από τις 30 Απριλίου,…

8 Μαΐου, 2024

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες

Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα σε σύγκριση με τις οικίες σύμφωνα με τα συμπεράσματα…

8 Μαΐου, 2024

Λάρνακα: Υπό κράτηση τρία πρόσωπα που προσπάθησαν να καταστρέψουν οικία με εκρηκτικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 32,…

8 Μαΐου, 2024

Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση και κατοχή όπλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό των TSAMPRATZE GKIORGKI, 18 ετών και NIKOLOZI KOBIAZVILI 30…

8 Μαΐου, 2024

Ελπίδα Ολγκίν οι ηγέτες να «ακούσουν τους πολίτες» – Επανέλαβε τον εαυτό του ο Τατάρ

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο θα μπορέσουν «να ακούσουν τους…

8 Μαΐου, 2024

ΣΩΤΗΡΑ: Η Παιδική Λέσχη παρουσιάζει το παραμύθι «Το Σπιρτόκουτο»

Αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σωτήρας, φιλοξενεί τη…

8 Μαΐου, 2024