Αρχίζει σήμερα η χορήγηση ενισχυτικής δόσης κατά COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω

Θα λειτουργήσουν κέντρα εμβολιασμού σε όλες τις επαρχίες

Mask vaccine alcohol arm 666x399 1 3η δόση, εμβολιασμοΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Female patient with protective face mask waiting for vaccination, doctor in surgical gloves disinfecting her arm

Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει απαραίτητα χρονική περίοδος έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης στις περιπτώσεις των εμβολίων της Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca ή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι δικαιούχοι θα μπορούν από αύριο να εξυπηρετηθούν στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Εναλλακτικά, τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω θα μπορούν από αύριο να διευθετούν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που έλαβαν κατά τον αρχικό εμβολιασμό το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και της Moderna θα λάβουν και για την ενισχυτική δόση το ίδιο εμβόλιο. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν αρχικά με AstraZeneca θα μπορούν να επιλέξουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech ή Moderna). Τέλος, τα άτομα που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA είτε με το Johnson&Johnson.

Όλα τα άτομα θα πρέπει να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήρια, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κοκ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους.