Αρχίζει σήμερα η φετινή Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού: Αύριο η εκδήλωση μνήμης

Το πρόγραμμα της πορείας των μοτοσυκλετιστών

ddaa0cbd041589048ddbeef8438d07f3

Από το «Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού» ξεκινά η φετινή Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 15:00, οι μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα είναι στο μνημείο (επί των οδών Θέκλας Λυσιώτη, Ευαγγελίστριας και Εμμανουήλ Ροΐδη), που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Λεμεσό και θα καταθέσουν στεφάνι εξ αφορμής της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Παρόντα θα είναι μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, με πρωτοβουλία του οποίου ανεγέρθηκε το μνημείο. Η φετινή πορεία είναι συνδεδεμένη με τα εκατό χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή του 1922.

Ακολούθως, οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη και θα διέλθουν μέσω των χωριών Δένεια και Μάμμαρι πριν ξεκινήσουν για τη Λευκωσία. Όπως κάθε χρόνο, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα αποτίνει φόρο τιμής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα πραγματοποιήσει συμβολικές στάσεις στα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλλας και οδού Λήδρας.

Για το Σάββατο 6 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί η μεγάλη εκδήλωση μνήμης και αξιοπρέπειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:50 στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Θα προηγηθεί η μεγάλη πορεία των μοτοσικλετιστών από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, ενώ θα παρευρεθούν και στο 26ο ετήσιο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που θα τελεστεί την Κυριακή 7 Αυγούστου από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

sigmalive.com