Αρέστη: Δεν υπήρχε ενδιαφέρον για διορισμούς στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Το παρασκήνιο πίσω από τις επιλογές για την Αρχή κατά της Διαφθοράς

20220503 TMHMA ALIEIAS KATHARISMOS 2 15

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο τέως Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρέστη, ο οποίος μίλησε για όσα τον ενόχλησαν σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από τις επιλογές για την Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Αρχικά ο κ. Αρέστη ανέφερε ότι πλέον δεν αποτελεί Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

Σημείωσε ότι υπάρχει κενό στο νόμο. «Είμαι ενοχλημένος αλλά δεν θέλω να δώσω συνέχεια στη συζήτηση». Σημείωσε ότι όλοι που ήταν στον κατάλογο για διορισμό είναι άξιοι. Πρόσθεσε ότι είναι καλή η σύνθεση της Αρχής κατά της διαφθοράς.

Διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. «Πήραμε μόνο 21 βιογραφικά σημειώματα και σε μια περίπτωση ένας κύριος δεν μας έστειλε καν βιογραφικό».

Τόνισε ότι βολιδοσκόπησαν κάποιους ανθρώπους, χωρίς όμως να δείξουν ενδιαφέρον. «Υπήρχε μια περίπτωση όπου κάποιος ενδιαφέρθηκε, αλλά μετάνιωσε».

Εξήγησε ότι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν θα αφήσει την εργασία του για να είναι μέρος της Αρχής χωρίς να είναι επανεκλέξιμος. Σημείωσε ότι έγιναν προσπάθειες να πεισθούν εν ενεργεία δικαστές, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς ο μισθός που θα λάμβαναν θα ήταν μικρότερος από αυτόν που είχαν στην προηγούμενη τους δουλειά.

Ακόμη, είπε ότι υπήρχε μια αξιόλογη επιλογή ενός ακαδημαϊκού που μπήκε στον κατάλογο και μετά ζήτησε να αφαιρεθεί.

Ο κ. Αρέστη επεσήμανε ότι ήταν λάθος να μην συμπεριληφθούν όσοι εμπλέκονται με οικονομικές δραστηριότητες. «Έτσι λέμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες στην Κύπρο είναι διεφθαρμένοι».

Τέλος, ανέφερε ότι τον εξόργισαν οι αναφορές ότι οι επιλογές έγιναν με κομματικά κριτήρια.

Δείτε το βίντεο: