Αρνήθηκαν σε 24χρονη με εγκεφαλική παράλυση να την περιθάλψουν στο Μακάρειο Νοσοκομείο

H καταγγελία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και η απάντηση του ο Δρ. Αβραάμ Ηλία

0b28282b914bc3115e37b577551f26fc.width 770 εγκεφαλική παράλυση, Μακάριο, περίθλψη

Η καταγγελία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριου Κουλούμα για 24χρονη ασθενή έφερε ανησυχίες στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Ομοσπονδίας, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλίας αρνήθηκε την περίθαλψη της 24χρονης ακόμη και στην παρέμβαση του Υπουργού. Παρόλα αυτά ο Υπουργός βρήκε τη λύση ώστε να μεταφερθεί εντατικολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο Μακάρειο για να επιλυθεί το πρόβλημα αλλά και πάλι δεν είχε αποτέλεσμα. Ο κ. Κουλούμας ανέφερε ότι τελικά δεν έγινε το χειρουργείο αφού όπως ενημέρωσαν την οικογένεια οι αναισθησιολόγοι είχαν σχολάσει.

Από πλευράς του ο Δρ. Αβραάμ Ηλία απάντησε στις καταγγελίες που του καταλογίζει ο κ. Κουλούμας λέγοντας ότι από την αρχή είχε αναφέρει στον Εκτελεστικό Διευθυντή ότι δια νόμου δεν μπορεί να νοσηλευτεί σε παιδιατρικούς θαλάμους μία ενήλικας, ενώ είχε προτείνει να βρεθούν τρόποι ώστε η ασθενής να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Όπως εξήγησε: “Θα μπορούσε να κάνει την επέμβαση στο νοσοκομείο Λευκωσίας και να νοσηλευτεί στους θαλάμους ενηλίκων είτε στην Εντατική εάν χρειαστεί. Το να μας κατηγορεί ο κ. Κουλούμας ότι αρνηθήκαμε καθηκόντως να νοσηλεύσουμε μια ενήλικα στους παιδιατρικούς θαλάμους έχει ξεφύγει οποιαδήποτε λογικής. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί. Τώρα αν κάποιος θέλει να πάρει την ευθύνη και με την ίδια λογική να νοσηλεύουμε όποιον θέλουμε ενήλικα στους παιδιατρικούς θαλάμους.. Όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αν αύριο έρθει μια ενήλικας 20-30 ετών επιθυμεί φιλοξενηθεί στους παιδιατρικούς θαλάμους με την ίδια λογική να την φιλοξενήσουμε”.

tothemaonline.com