Αρνήθηκαν στον μικρό Αντώνη να έχει συνοδό σε θερινό σχολείο

«Ο Αντώνης είναι ένα παιδί θαύμα»

68D5F189 3CED 40AD 9CB6 F6FE09F164B2

«Η Υπουργός Υγείας αρνήθηκε την απόσπαση, κατά τον μήνα Ιούλιο, της νοσηλεύτριας που συνοδεύει τον Αντώνη με αποτέλεσμα να στερηθεί τη φοίτηση του, τη χαρά και το παιχνίδι με τους φίλους του στο θερινό σχολείο», καταγγέλλει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.

Στην ανάρτηση αναφέρει «ο Αντώνης είναι ένα παιδί θαύμα για το οποίο οι γονείς, οι δάσκαλοι του, οι φίλοι του αλλά και όλη η Κύπρος είναι περήφανοι. Περήφανοι γιατί κερδίζει καθημερινά τη μάχη για τη ζωή, περήφανοι γιατί φέτος εντάχθηκε και φοιτά κανονικά μαζί με τους συμμαθητές του στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο στην κοινότητα του την Αλάμπρα.

Ο Αντώνης είναι ένα πανέξυπνο παιδί που η αναπηρία του δεν αποτελεί εμπόδιο στο να συμμετέχει κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου του παίρνοντας και δίνοντας αγάπη. Καθημερινά.

Ο Αντώνης κατά τη διάρκεια της φοίτησης του χρειάζεται συνεχή στήριξη και επίβλεψη από νοσηλευτή.

Μετά από μάχες και ταλαιπωρία μηνών, των υπέροχων γονιών του, η Πολιτεία πήρε την απόφαση να στηρίξει τη φοίτηση του Αντώνη παρέχοντας του το αυτονόητο. Η νοσηλεύτρια που τον συνοδεύει καθημερινά δίνει και παίρνει αγάπη από τον Αντώνη και αποτελεί το στήριγμα του για την φοίτηση του στο σχολείο του.

Ο Αντώνης και η οικογένεια του αποφάσισαν όπως φοιτήσει στο θερινό σχολείο κατά τον μήνα Ιούλιο για να συνεχίσει τη φοίτηση και το παιχνίδι με τους φίλους και τις φίλες του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δυστυχώς η Υπουργός Υγείας αρνήθηκε την απόσπαση, κατά τον μήνα Ιούλιο, της νοσηλεύτριας που συνοδεύει τον Αντώνη με αποτέλεσμα να στερηθεί τη φοίτηση του, τη χαρά και το παιχνίδι με τους φίλους του στο θερινό σχολείο. Η Υπουργός είχε πλήρη ενημέρωση, μεταξύ άλλων και από εμένα προσωπικά, για τις ανάγκες του Αντώνη. Η Υπουργός δεν έδωσε καμία δυνατότητα εναλλακτικής επιλογή στον Αντώνη και την οικογένεια του.

Η απόφαση αυτή της Υπουργού Υγείας κυρίας Πόπης Κανάρη αποτελεί μελανό σημείο και οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια για κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρίες.

Εύχομαι και ελπίζω η απόφαση να ανακληθεί άμεσα αλλά κυρίως επιτέλους η Πολιτεία να παρέχει τα αυτονόητα σε όλα τα παιδιά με αναπηρίες για την ομαλή και πλήρη φοίτηση τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Αντώνης επέστρεψε εχθές από το Ισραήλ όπου είχε μεταβεί μαζί με τους γονείς του για επίσκεψη στην ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί και αναμένει να φοιτήσει από τη Δευτέρα στο θερινό σχολείο.

Έχω ενημερώσει την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου για το γεγονός ότι ένας μαθητής της δεν θα μπορεί να φοιτήσει στο σχολείο του. Η κυρία Μιχαηλίδου επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα και συνέβαλε τα μέγιστα στη στήριξη του Αντώνη και της οικογένειας του.

Η πιο πάνω ανάρτηση γίνεται με την συγκατάθεση των υπέροχων γονιών του Αντώνη, Χρίστου και Χαράς τους οποίους θαυμάζω για τη δύναμη και την πίστη τους.

Με τον Αντώνη και το κάθε παιδί με αναπηρία που δικαιούται να ζει μια ζωή χωρίς εμπόδια. Απέναντι σε όσους βάζουν τα εμπόδια.

*Η φωτογραφία είναι από την τελική γιορτή του σχολείου του Αντώνη πριν από μερικές ημέρες».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Πηγή: Sigmalive