Αρνητικό σε κορωνοϊό το βρέφος που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον ιό (ΒΙΝΤΕΟ)

b824f896f02d3ebd6e750e38ae3565ef Coronavirus, ΒΡΕΦΟΣ, Κύπρος, μητέρα θετική στον κορωνοϊό

Αρνητικό σε κορωνοϊό το νεογέννητο που γεννήθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο από μητέρα ήταν θετική στον ιό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Αβράαμ Ηλίας ανέφερε πως, «το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του και όπως αναμενόταν το πρώτο δείγμα έδειξε ότι είναι αρνητικό στον ιό».

Πρόσθεσε ότι, «ο έλεγχος στο δείγμα θα επαναληφθεί σε μια βδομάδα, την 7η ημέρα ζωής, και αν εξακολουθεί να είναι αρνητικό -κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο-, το παιδί θα πάρει εξιτήριο και θα πάει κοντά στην μητέρα του,νοουμένου ότι και οι μητέρα θα έχει δύο αρνητικά δείγματα».

Ο κος Ηλία, εξήγησε ότι είναι «γνωστό ότι ό ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Η μόνη περίπτωση είναι κατά τη διάρκεια του τοκετού να έρθει σε επαφή με τις αναπνευστικές εκκρίσεις της μητέρας. Για τον λόγο αυτό απομακρύνθηκε από την μητέρα του».

Είναι το πρώτο παιδί που γεννιέται στην Κύπρο από θετική μητέρα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις παιδιών στο Μακάρειο Νοσοκομείο ο κος Ηλίας είπε ότι «είχαμε ένα βρέφος θετικό στο ιό το οποίο έλαβε εξιτήριο και παρακολουθείτε καθημερινά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε παιδιά με ύποπτα περιστατικά δηλαδή, παιδία που έχουν λοίμωξη αναπνευστικού και αναμένουμε τα αποτελέσματά τους».

Πηγή: sigmalive