Αθηναία μαγειρεύει για Κύπριους φοιτητές που νοσούν από κορωνοϊό

«Όταν άρχισα να ζω το πρώτο lockdown και την αγωνία των μανάδων και των παιδιών την ώρα που φεύγανε γιατί τα αεροδρόμια θα κλείνανε, αυτές οι στιγμές δεν θα φύγουν από το μυαλό μου.»

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 12 1 Κύπριοι φοιτητές

Η Σταυρούλα Λιατσοπούλου, είναι η «μαμά» πολλών Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στην Αθήνα.

Την στιγμή αυτή, που η πανδημία ταλανίζει όλο τον κόσμο και η έξαρση των κρουσμάτων έχει φτάσει στα ύψη, αυτή η γυναίκα αποφάσισε μέσω ανάρτησης της στο Facebook, να δηλώσει ότι θα σταθεί δίπλα στους Κύπριους φοιτητές που την έχουν ανάγκη, φτιάχνοντας τους φαγητό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Alpha Ενημέρωση είπε ότι έχει «ερωτική» σχέση με την Κύπρο και τους Κύπριους φοιτητές. Ανέφερε ότι η σχέση αυτή ξεκίνησε πριν 2-3 χρόνια και έγινε ακόμη πιο ισχυρή όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Συνεχίζει λέγοντας ότι, και η ίδια είναι μαμά και νιώθει τις μάνες που έχουν τα παιδιά τους στο εξωτερίκο. Δεν θα ήθελε το παιδί της να ζει στο εξωτερικό χωρίς να μπορεί να έχει στο πλευρό του ανά πάσα στιγμή έναν δικό του άνθρωπο.

«Όταν άρχισα να ζω το πρώτο lockdown και την αγωνία των μανάδων και των παιδιών την ώρα που φεύγανε γιατί τα αεροδρόμια θα κλείνανε, αυτές οι στιγμές δεν θα φύγουν από το μυαλό μου. Έκλαιγα μαζί με τα παιδιά… Το λέω ακόμα και συγκινούμαι. Εκεί πήρα την απόφαση ότι όσα παιδιά θα μείνουν στην Αθήνα θα τα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.»

Τόνισε ότι, το κινητό της είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο για τους φοιτητές που χρειάζονται ένα γεύμα ενόσω βρίσκονται σε καραντίνα. Γνωρίζει ότι οι φοιτητές δεν τρώνε καλά και θέλει να τους φροντίσει.

«Αυτό μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή στην εποχή που ζούμε. Αν μπορούσα να κάνω και κάτι ακόμα θα το έκανα.»

Η κ. Λιατσοπούλου δηλώνει ευγνώμων που η Κύπρος έχει μπει στη ζωή της.

FamagustaNews