Αβέρωφ Νεοφύτου: Κινήσεις για την εργατική ειρήνη στον τραπεζικό τομέα

«Διακριτικές κινήσεις» και επικοινωνίες τόσο με τράπεζες όσο και με τους τραπεζοϋπαλλήλους σε μια προσπάθεια διαφύλαξης της εργατικής ειρήνης στον τραπεζικό τομέα, εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου

ea2c11ecb1beed2c8ccfda9ac9dba294 4

«Διακριτικές κινήσεις» και επικοινωνίες τόσο με τράπεζες όσο και με τους τραπεζοϋπαλλήλους σε μια προσπάθεια διαφύλαξης της εργατικής ειρήνης στον τραπεζικό τομέα, εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας εκ νέου μηνύματα στις τράπεζες για την κοινωνική τους ευθύνη.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της ΕΤΥΚ για πραγματοποίηση προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας στην Ελληνική Τράπεζα την ερχόμενη Τρίτη.

«Ήδη είμαι σε επικοινωνία τόσο με τον τραπεζικό τομέα όσο και με τους εργαζόμενους και θα προσπαθήσω ακόμη μια φορά να διαφυλάξουμε την εργατική ειρήνη και να βρεθούν λύσεις για το καλό και του τραπεζικού συστήματος και των εργαζομένων αλλά και της οικονομίας του τόπου», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα είναι εκεί και θα παρουσιάζονται κάθε μέρα, όχι απλά να κάνουμε ανάγνωση αλλά να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις».

Χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις επικοινωνίες που έχει, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε «κάποιες διακριτικές κινήσεις», που ο ίδιος κάνει.

Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου είπε μεν ότι ο ίδιος σέβεται και τα εργασιακά θέσμια και το δικαίωμα του οποιουδήποτε οργανισμού να παίρνει αποφάσεις, για να προσθέσει δε πως «την ίδια ώρα θέλω να επαναλάβω ότι οι τράπεζες δεν είναι ακόμα μια επιχείρηση και ειδικά οι τράπεζες στην Κύπρο γιατί κρατήθηκαν, κάποιες από αυτές όχι όλες δυστυχώς, γιατί έγιναν θυσίες από καταθέτες, από κατόχους αξιογράφων, από μετόχους, από το σύνολο των Κυπρίων φορολογουμένων».

Λέγοντας ότι ο κάθε οργανισμός έχει κοινωνική ευθύνη,  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέληξε επισημαίνοντας πως «πολύ περισσότερη κοινωνική ευθύνη έχουν οργανισμοί, όπως είναι οι τράπεζες, που χωρίς τη στήριξη αυτών που έχω προαναφέρει δεν θα μπορούσαν να ήταν σήμερα στην κατάσταση που βρίσκονται. Αυτό δεν πρέπει να το αγνοούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ