ΑΥΓΟΡΟΥ: Η απίθανη πρωτοβουλία των μικρών μαθητών και δασκάλων του Β’ Δημοτικού Σχολείου

Οι μικροί μαθητές του σχολείου, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους τυχόν κακές αναμνήσεις και να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

cache 1920x1080 Analog medium 697798 167235 772020 ΑΥΓΟΡΟΥ, Β΄Δημοτικό, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, Μαθητές, Νέα Αμμοχώστου

Με ένα συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησαν οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου, αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά.

Αναμφισβήτητα, η φετινή χρονιά, ένεκα της πανδημίας του κορωνοΐού, θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Οι μικροί μαθητές του σχολείου, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους τυχόν κακές αναμνήσεις και να στείλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας, βγήκαν στην αυλή και τραγούδησαν το «Όλα Θα Πάνε Καλά» του Διονύση Σχοινά και του Stan Αντιπαριώτη σε στοίχους Ζήνωνα Ζηντίλη.

Η σύλληψη της ιδέας για μια στατική χορογραφία γεννήθηκε σε μια προσπάθεια του σχολείου να βρει τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, κατά την επάνοδό τους στο σχολείο μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από τα παιδιά, καθώς επανέφερε το γέλιο, τη χαρά, την ανεμελιά, τη δημιουργικότητα και ξόρκισε το άγχος, την αγωνία και το φόβο που δημιούργησε η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο. Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής.

Η ιδέα υλοποιήθηκε κατά τις τελευταίες μέρες των παιδιών στο σχολείο. Στο φιλμάκι συμμετείχαν εκ περιτροπής όλα τα παιδιά του Β΄Δημοτικού Σχολείου Αυγόρου. Η ιδέα και η χορογραφία ανήκε στις δασκάλες τους Άννα Παρπούνα και Μαμίνα Κανελλίδου.

Δείτε το βίντεο εδώ: