Αβραάμ Μουλαζίμης: “Τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στην παιδεία”

Τη δική του άποψη εκφράζει ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου για το θέμα του καθηγητή-ζωγράφου

Στιγμιότυπο 2020 09 29 10.40.34 Αβραάμ Μουλαζίμης (Αμερικάνος)

Τη δική του άποψη για το θέμα του καθηγητή – ζωγράφου για τον οποίο ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου, Αβραάμ Μουλαζίμης (Αμερικάνος).

Αυτούσια η ανάρτησή του:

Οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται για να διδάσκουν και όχι για να παραπλανούν τα παιδιά μας. Σίγουρα οι περισσότεροι κάνουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους, όμως το συγκεκριμένο περιστατικό αρκεί και περισσεύει, για να ξυπνήσει η κοινωνία μας και να προστατευθούν αξίες και ιδανικά.

Τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στην Παιδεία.

Παιδεία, Θρησκεία, Πατρίδα είναι υπέρ άνω όλων. Όποιος τα αγγίξει πρέπει να του κόβεται το χέρι και να οδηγείται άμεσα στην φυλακή, όσο υπερβολικό και αν φαίνεται. Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δυστυχώς είναι ο μοναδικός που ζήτησε την παύση του.

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος καθηγητής και αυτοί που έτρεξαν να τον στηρίξουν, έχουν το θράσος να επικαλούνται το δικαίωμα έκφρασης. Το δικαίωμα έκφρασης όμως, τελειώνει εκεί που ξεκινά ο σεβασμός στον συνάνθρωπο μας και “τα πιστεύω του”. Έχει κάθε δικαίωμα να είναι άθεος και να εκφράζεται όπως θέλει, αλλά μόνον στο σπίτι του. Αν πάλι θέλει να εκθέσει τα τερατουργήματα του και να διδάξει τον ΑθεΪσμό, μοναδικός δρόμος είναι η παραίτηση από την Εκπαίδευση, αλλά και τη σιγουριά των δημόσιων απολαβών…

Είναι άξιο απορίας, γιατί τα κόμματα δεν έχουν πάρει θέση. Είναι επίσης άξιο απορίας, γιατί δεν τον έχουν παύσει ακόμη και παραμένει ακλόνητος στη θέση του.

Είναι λυπηρό, που όλη η κομματικοποιημένη Κύπρος παρακολουθεί αμέτοχη.

Μόνο κατάντια μπορεί να θεωρηθεί, όταν επιτρέπουμε σε εκπαιδευτικούς να διαγράφουν πατρίδα, θρησκεία και παιδεία.