Κυπρος

Μπάχαλο για νεκροτομή στη Lesya – «Κάποιοι στην Εισαγγελία δεν καταλαβαίνουν»

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η δεύτερη νεκροτομή στη σορό της άτυχης 28χρονης που εντοπίστηκε νεκρή στη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Μάριος Ματσάκης ανέφερε ότι υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με την διενέργεια της δεύτερης νεκροτομής.

«Κάποιοι λένε ότι την νεκροτομή δεν θα την κάνω εγώ και θα την κάνουν πάλι οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας και κάποιοι άλλοι λένε ότι θα την κάνει η Χαρά Σπηλιοπούλου και θα είμαι εγώ παρατηρητής, στο τέλος δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Ο θανατικός ανακριτής αποφάσισε μετά από αίτημα των δικηγόρων να γίνει η νεκροτομή χθες η ώρα 5 το απόγευμα, λίγο πριν τις 5 ενημερώθηκα ότι δεν θα γίνει γιατί έφερε ένσταση η Γενική Εισαγγελία ότι θα πήγαινε στο Ανώτατο Δικαστήριο να ζητήσει ακύρωση του διατάγματος του δικαστηρίου που έλεγε ότι θα κάνω εγώ τη νεκροτομή. Αυτοί που χειρίζονται τα θέματα στη Γενική Εισαγγελία τελούν υπό σύγχυση δεν ξέρουν τι τους γίνεται» ανέφερε ο κ. Ματσάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι στη Γενική Εισαγγελία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τη νεκροψία. Η ώρα 9 θα είμαι στο χώρο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας για αυτοψία. Χθες εξέτασα τον υπό κράτηση ύποπτο. Ο ύποπτος έφερε πολλές εκδορές τριβής που συνάδουν με τρίψιμο προσπαθώντας να κατέβει τον γκρεμό, ήταν γεμάτος από τέτοιες εκδορές».

Κλείνοντας είπε ότι τα πράγματα στην Κύπρο όσο αφορά την ιατροδικαστική πρέπει να μπουν σε μια τάξη. «Κουράστηκα να τα λέω, κάποιοι στην Εισαγγελία δεν καταλαβαίνουν».

Μετέπειτα στο Πρωτοσέλιδο μίλησε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλης Νικολάου ο οποίος ανέφερε ότι ο ύποπτος είναι σταθερός στη θέση του και αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.

«Έχει προγραμματιστεί σήμερα η ώρα 11:30 στο νεκροτομείο του νοσοκομείο Λευκωσίας η δεύτερη νεκροψία. Η νεκροτομή θα διενεργηθεί από τη Χαρά Σπηλιοπούλου στην παρουσία του κ. Ματσάκη» είπε ο κ. Νικολάου.

Πηγές από τη Νομική Υπηρεσία πάντως αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία διαχωρίζει το θέμα της νομιμότητας της οδηγίας για νέα ιατροδικαστική εξέταση που δόθηκε από το Δικαστήριο που εξέταζε το αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου, από το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό για παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου σε νέα ιατροδικαστική εξέταση.

Για το πρώτο, η Νομική Υπηρεσία διαφωνώντας με την απόφαση του Δικαστηρίου, προχώρησε σε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για άδεια καταχώρισης διαταγμάτων certiorari και prohibition θεωρώντας ότι η σχετική διαταγή εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση εξουσίας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Η αίτηση δεν έχει ακόμα εκδικασθεί.

Για το δεύτερο και ανεξάρτητα με το πιο πάνω διάβημα, έχουν ήδη γίνει διευθετήσεις για την διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης από ιατροδικαστές που όρισε η Δημοκρατία στην παρουσία ιατροδικαστή εκ μέρους του υπόπτου.

 

Ροη Ειδησεων

Πιέρο Φασίνο: Να ξανακάνουμε το Βαρώσι μια ζωντανή πόλη

«Το Βαρώσι δεν θα πρέπει να είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι…

15 Μαΐου, 2024

ΟΣΑΚ: Σε οριακά αποθέματα τα ενέσιμα σκευάσματα για διαβήτη

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) απευθύνει έκκληση στο κοινό αλλά και στους γιατρούς, για…

15 Μαΐου, 2024

ΠτΔ: «Απαράδεκτη» η παρότρυνση Νασράλα – Αυξήθηκαν οι έλεγχοι για μεταναστευτικό

Η Κυβέρνηση έχει πράξει πολλά στο μεταναστευτικό και θα συνεχίσει, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

15 Μαΐου, 2024

Europol: Υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταναστευτικό

Είναι υποχρέωσή μας η συνδρομή στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό δήλωσε ο…

15 Μαΐου, 2024

Υπ.Δικαιοσύνης: Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών η αύξηση μέτρων στην πράσινη γραμμή

Η αύξηση των μέτρων κατά μήκος της πράσινης γραμμής έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης σχετικής πληροφόρησης,…

15 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Στην εντατική μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ο Δημήτρης Σταρόβας. Νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΜΕΘ…

15 Μαΐου, 2024