Μπούκαραν και λήστεψαν δύο περίπτερα – Στην κατοχή τους πιστόλι και ρόπαλα

Λήστευαν περίπτερα τα ξημερώματα

3127AF13 29B4 4295 8091 E2ACA7C97350

Δυο ένοπλες ληστείες περιπτέρων διεπράχθησαν τα ξημερώματα σε περίπτερα στη Χλώρακα σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στην πρώτη περίπτωση πέντε λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα άγνωστο πρόσωπο εισήλθε σε περίπτερο στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Χλώρακα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο. Ο άγνωστος άνδρας προχωρώντας προς την υπάλληλο του περιπτέρου, ηλικίας 50 ετών, την απείλησε δείχοντας της πιστόλι το οποίο είχε εφαρμοσμένο στη ζώνη του παντελονιού του. Κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικό ποσό €400 και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και υπεύθυνος του ΤΑΕ, Μιχάλης Νικολάου, ο φερόμενος δράστης προσήλθε στο σημείο με τα πόδια και ακολούθως εγκατέλειψε με τον ίδιο τρόπο τη σκηνή.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις ενώ αξιολογούνται και τα ευρήματα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του περιπτέρου. Σήμερα αναμένεται να εξασφαλιστεί οπτικοακουστικό υλικό και από γειτονικά καταστήματα και υποστατικά σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη. Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ.

Στη δεύτερη περίπτωση, σαρανταπέντε λεπτά αργότερα, στις 03:40 το πρωί σε περίπτερο, στη λεωφόρο Χλώρακας επίσης στην Χλώρακα που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, γυναίκα ηλικίας 45 ετών η οποία εργαζόταν εκεί ως ταμίας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δυο πρόσωπα εισήλθαν στο περίπτερο την ώρα που η ίδια βρισκόταν μακριά από το ταμείο και απέσπασαν από την ταμειακή μηχανή ποσό €2100.

Οι δυο δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατούσαν ρόπαλα. Αφού απέσπασαν το χρηματικό ποσό εξήλθαν του περιπτέρου και αναχώρησαν με όχημα στο οποίο τους περίμενε τρίτο πρόσωπο ως οδηγός. Όπως διαφάνηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του περιπτέρου οι πινακίδες εγγραφής του οχήματος ήταν καλυμμένες με άσπρη κολλητική ταινία.

Η σκηνή επίσης παραμένει αποκλεισμένη. Τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου εξετάζουν τις κάμερες του καταστήματος ενώ σήμερα θα αναζητήσουν και άλλες μαρτυρίες που πιθανόν να τους οδηγήσουν στους δράστες της ληστείας.