Bουλευτικές Εκλογές: Καμία ένσταση για τις υποψηφιότητες στην επαρχία Αμμοχώστου

Δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά των υποψηφιοτήτων στην Αμμόχωστο για τις βουλευτικές εκλογές

Copy of Copy of Copy of Copy of Untitled Βουλευτικές Εκλογές 2021

Δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά των υποψηφιοτήτων στην Αμμόχωστο για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Αμμοχώστου και Εφορος Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης.

Πρόσθεσε ότι «από χθες στις 12.30 μέχρι και σήμερα την αντίστοιχη ώρα, δεν έγινε καμία ένσταση από οποιονδήποτε κατά των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν στην εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου για την εκλογή μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσαφίνης είπε ότι «χθες στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας υποβλήθηκαν μέχρι τις 12.30, 128 υποψηφιότητες, από 15 κόμματα και Συνδυασμούς και ένας ανεξάρτητος, ο οποίος το απόγευμα προσήλθε στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και γραπτώς απέσυρε την υποψηφιότητα του. Ετσι συνολικά σήμερα υπάρχουν 127 υποψήφιοι από 15 Συνδυασμούς κομμάτων, από τους οποίους οι οκτώ υπήρξαν πλήρεις, δηλαδή περιελάμβαναν 11 υποψηφίους όσες είναι και οι έδρες της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου».

Εξήγησε ότι από 11 υποψηφίους υπέβαλαν 8 κόμματα και πιο συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού), ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), η Αλληλεγγύη, η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ), το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Δέκα υποψηφίους υπέβαλε η Αμμόχωστος για την Κύπρο, εννέα υποψηφίους η Αλλαγή Γενιάς, οκτώ οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, πέντε η Αφύπνιση -2020, τέσσερις η Πνοή Λαού, με δύο το Κόμμα για τα Ζώα και ένα ο Πατριωτικός Συνασπισμός.

Σε άλλη ερώτηση ο Γεώργιος Χρυσαφίνης απάντησε πως «οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της επαρχίας Αμμοχώστου είναι 114, 393 εκ των οποίων οι 32 περίπου χιλιάδες είναι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 54 εκλογικά κέντρα. Ωστόσο επειδή το μεγαλύτερος μέρος της επαρχίας Αμμοχώστου είναι κατεχόμενο, οι εκτοπισμένοι εκλογείς θα ψηφίσουν σε 191 εκλογικά κέντρα που θα βρίσκονται στις άλλες εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, με τα περισσότερα από αυτά, δηλαδή 84 να βρίσκονται στην επαρχία Λάρνακας».

Ερωτηθείς για τις κινητές κάλπες ο Επαρχος Αμμοχώστου απάντησε ότι «είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε μέχρι και 10 κινητές μονάδες κάτι που θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν την 30η Μαΐου. Ουσιαστικά η κινητή μονάδα θα «επισκέπτεται» στο σπίτι το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο θα έχει εκ των προτέρων, δηλωθεί σε ειδική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Οσον αφορά τους εγκλωβισμένους ψηφοφόρους είπε πως «αυτοί ανέρχονται στους 197 και βρίσκονται στις Κοινότητες Ριζοκαρπάσου και Αγίας Τριάδας, ωστόσο αυτά τα άτομα θα ψηφίσουν σε εκλογικά κέντρα στην Αχερίτου. Το θέμα τυγχάνει χειρισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο δηλαδή που θα μπορούν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».