Χατζηπαντέλα: Έζησα την προσφυγιά με καταγωγή από Αμμόχωστο- Τους μίλησα για προσφυγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

"Έζησα την προσφυγιά με καταγωγή από Αμμόχωστο και έζησα από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά και να ζητάς βοήθεια"

mpalaki92922 1

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Υγείας στην παρέμβαση που έκανε στο πλαίσιο της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας (World Health Assembly), που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα αναφέρθηκε στις δικές του αναμνήσεις ως πρόσφυγας μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, δηλώνοντας πως με αυτό τον τρόπο κατανοεί πλήρως τα όσα βιώνουν οι εκτοπισθέντες εξαιτίας του πολέμου, οι οποίοι χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας, ειδικά στον τομέα της υγείας.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός είπε ότι «η χώρα μας θα μιλούσε στη 34η θέση και η Τουρκία στην 20η θέση. Παίχτηκε ένα παρασκήνιο λίγο πριν τη δική μου ομιλία και η Τουρκία άλλαξε θέση. Δεν έγινε θέμα κατά τη διάρκεια της δικής μου ομιλίας. Έζησα την προσφυγιά με καταγωγή από Αμμόχωστο και έζησα από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά και να ζητάς βοήθεια. Δεν άρεσε η δική μου αναφορά στην Τουρκία, επιμέναμε και δεν αλλάξαμε τη συγκεκριμένη αναφορά».