Χειροπέδες σε 24χρονο για υπόθεση παράνομης προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

Προσπάθησε να διαφύγει από την πίσω πόρτα του σπιτιού του

Καταδίωξη, Ναρκωτικά

Νεαρός ηλικίας 24 ετών, κάτοικος Λάρνακας, συνελήφθη ως ύποπτος για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης προμήθειας ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «γύρω στις τέσσερις το απόγευμα χθες Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, μέλη της ΥΚΑΝ, μετέβησαν στην οικία νεαρού ηλικίας 24 ετών στη Λάρνακα, για διενέργεια έρευνας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Μόλις ο 24χρονος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να διαφύγει από την πίσω πόρτα του σπιτιού του, ωστόσο τα μέλη της ΥΚΑΝ τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν».

Προστίθεται ότι «κατά την καταδίωξη, ο 24χρονος θεάθηκε να ρίχνει στην αυλή γειτονικής οικίας, δύο αντικείμενα. Αφού εντοπίστηκαν τα αντικείμενα, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δύο νάιλον συσκευασίες, εντός των οποίων υπήρχαν εφτά μικρότερες συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων περίπου, καθώς και μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους 29 γραμμαρίων περίπου».

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διενεργήθηκε στην οικία του 24χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας, με ίχνη κάνναβης και κοκαΐνης.

Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη προμήθεια ναρκωτικών και παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο

Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΓΚ)