Χειροπέδες σε έξι άτομα για τον φόνο του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου

Συνελήφθησαν έξι άνδρες, ηλικίας από 19 μέχρι και 44 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της υπόθεσης φόνου που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο

police4 Αστυνομία, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Εξι πρόσωπα συνελήφθησαν χθες βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μετά από επιχείρηση που διεξήχθη χθες βράδυ στη Λάρνακα συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, έξι άνδρες, ηλικίας από 19 μέχρι και 44 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της υπόθεσης φόνου που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Λάρνακα, με θύμα τον Αντρέα Ευαγγέλου, 53 ετών».

Προστίθεται ότι «η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων, διεξήχθη γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή μελών των ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λάρνακας, μελών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, και μελών της ΜΜΑΔ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ ακολούθησαν και έρευνες στις οικίες, υποστατικά και οχήματα των συλληφθέντων».

Κατά τις έρευνες «εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν αξιολόγησης από ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας. Ανευρέθηκαν επίσης, μικρές ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά και την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «τρία άτομα ηλικίας 44, 23 και 19 ετών συνελήφθησαν για  αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών».

Παράλληλα «στη βάση στοιχείων που προέκυψαν, συνελήφθη και τέταρτο άτομο, άνδρας ηλικίας 28 ετών, για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αστυνομίας που διεξήχθη χθες βράδυ «συνελήφθησαν άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 20 ετών, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν παράνομη κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Οι έξι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2021, σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς πυροβόλησε εναντίον του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας και το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.