«Χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι» – “Οργώνει” την Ελλάδα η Πρωτοβ. Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από το τραγούδι στο Μεσολόγγι

Screenshot 2021 07 06 133213 Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού

Το οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας μνήμης Ισαάκ-Σολωμού βρίσκεται κάπου στα μισά, καθώς στις 11 Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, οι μοτοσικλετιστές σε κάθε σταθμό, φροντίζουν να μεταφέρουν τα μηνύματα τους, Στο Μεσολόγγι μάλιστα, τραγούδησαν και το τραγούδι “Λογαριάσατε Λάθος” και το “Να ‘τανε το 21” σε κλίμα συγκίνησης.

Η ανάρτηση

«Κι αν μικρός είν’ ο τόπος και το θέλει και μπορεί»
Στο πελώριο Μεσολόγγι, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ήταν σαν στο σπίτι της. Το τραγούδι τίμησε την Κύπρο στο έπακρο κι ήταν σαν μυσταγωγία η αντάμωση με τους ελεύθερους πολιορκημένους, που κουβαλούν στις ψυχές και σε κάθε τους βήμα την ασύγκριτη ηρωική έξοδο. Σαν να άπλωσε το πέπλο της η ιστορία στο συμβολικό αυτό συναπάντημα κι οι Κύπριοι εθελοντές της 10ης Απριλίου 1826 επανήλθαν στον τόπο τους. Το Εικοσιένα ζωντάνεψε κι οι δυο τόποι έγιναν ένα ξανά, προς υπηρεσία της μνήμης, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Στο Μεσολόγγι χτύπησε η καρδιά του σύμπαντος Ελληνισμού και ο βρυχηθμός της λύρας έφθασε μέχρι την Κερύνεια μας. «Και με τον Κολοκοτρώνη, να ‘πινα κρασί».