“Χτυπάει” σαραντάρια και σήμερα ο υδράργυρος

kausonas Καιρός, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, µετά το µεσηµέρι, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και σε ορισµένες περιοχές του εσωτερικού, νωρίς το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Παροδικά, το απόγευµα, στα νότια και στα νοτιοανατολικά, θα πνέουν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις ενώ τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και οµίχλη, κυρίως προς τις αυγινές ώρες. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 23 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα παρατηρούνται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού, νωρίς το απόγευµα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή, στα ορεινά. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες θα σχηµατίζονται τοπικά αραιή οµίχλη ή και οµίχλη και χαµηλή νέφωση.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση τη ∆ευτέρα, παραµένοντας ωστόσο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναµένεται και πάλι µικρή άνοδος.