Δειγματοληπτικοί έλεγχοι έξω από μπαρ, καφέ κι άλλα–Πονοκέφαλος οι ταξιδιώτες

ccd2d07d4c20d426307cea41823c8916 δειγματοληψίες, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, μπαρ, νεοι

Με στόχο τους νεαρούς κάτω των 40 ετών αρχίζουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έξω από μπαρ, καφέ και όχι μόνο.

Τις επόμενες μέρες και μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο που είχε εξαγγείλει την Παρασκευή 21 Αυγούστου ο Υπουργός Υγείας κατά την ανακοίνωση των επιπρόσθετων μέτρων.

Η πληθυσμιακή παρέμβαση αφορά στην πρώτη φάση 5 χιλιάδες δειγματοληπτικούς ανά δυο βδομάδες. Ο εργαστηριακός αυτός έλεγχος θα διενεργείται όπως ανακοινώθηκε σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός όπως είναι δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εμπορικά κέντρα, τα πανεπιστήμια. στόχος είναι να υπάρχει καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της κοινότητας.Τα πρώτα αυτά τεστ θα στοχεύουν όπως αναφέρθηκε πιο πάνω στα νεαρά άτομα, ηλικίας 18-40.

Έξω από τους πιο πάνω χώρους θα υπάρχει κινητή μονάδα και οι θαμώνες θα μπορούν να εξετάζονται από τους επί καθήκοντι ιατρούς. Με βάση το σχετικό διάταγμα υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους του επιχειρηματία/ιδιοκτήτη να επιτρέπει την παρουσία της κινητής μονάδας, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα, 8 εκ των οποίων είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό, γεγονός που προβληματίζει την επιδημιολογική ομάδα. Σχετικά για το θέμα τοποθετήθηκε ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης ο οποίος χαρακτήρισε ως σοκ τα 39 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Δευτέρα και είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό σε Μύκονο και Ολλανδία.

Πηγή: Sigmalive