Δεν αναμένεται να επανέλθει πλήρως η όραση της νεαρής που τραυματίστηκε στα επεισόδια(ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ποσότητα και η πίεση του νερού ήταν υπερβολική. Δεν ήταν ένα λάστιχο της αυλής. Ο κίνδυνος να συμβεί ζημιά σε ένα όργανο τόσο ευαίσθητο όσο το μάτι είναι ξεκάθαρος»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 16T134516.207 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΜΑΤΙ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 25ΧΡΟΝΗΣ

Δεν αναμένει πλήρη αποκατάσταση της όρασης της νεαρής κοπέλας που τραυματίστηκε από όγκο νερού υδροφόρου οχήματος της Αστυνομίας στα επεισόδια του Σαββάτου στο κέντρο της Λευκωσίας ο θεράποντας ιατρός της, κύριος Θεόδωρος Ποταμίτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η επέμβαση διενεργήθηκε χθες το απόγευμα με τον ίδιο να μην περιμένει ιδιαίτερη αλλαγή στην εικόνα της διότι, όπως εξήγησε, ο κύριος λόγος που δεν βλέπει καλά αφορά το γεγονός ότι υπάρχει αιμορραγία μέσα στο μάτι της, η οποία θα χρειαστεί λίγο καιρό για να απορροφηθεί.

Το σημαντικό, κατά τα λεγόμενα του είναι ότι έχει κλείσει η ρωγμή του ματιού της οπότε έχει αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος της αποκόλλησης ενώ η όραση της αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

«Το πιο πιθανό δεν θα επιστρέψει στο 100% η όραση της και ο κίνδυνος της αποκόλλησης θα εξαλείψει εντελώς μέσα στους επόμενους μήνες. Το πιο πιθανό είναι ότι θα επανέλθει ένα καλό ποσοστό από την όραση της αλλά όχι όλο», σημείωσε ο κύριος Ποταμίτης.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν μπορεί εκτιμήσει ένα ακριβές ποσοστό αλλά υπολογίζει ότι η μόνιμη απώλεια της όρασης της θα ανέρχεται γύρω στο 25%.

«Η ποσότητα και η πίεση του νερού ήταν υπερβολική. Δεν ήταν ένα λάστιχο της αυλής. Ο κίνδυνος να συμβεί ζημιά σε ένα όργανο τόσο ευαίσθητο όσο το μάτι είναι ξεκάθαρος», υπογράμμισε ο ειδικός.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψη τους χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτος, δεν πρόκειται να προκύψει πλήρης αποκατάσταση της όρασης της κοπέλας, αφού όταν ο οφθαλμός υποστεί τόσο μεγάλη βλάβη συνήθως μένουν κάποιες συνέπιες κατά τη διάρκεια της επούλωσης του τραύματος.

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή: Ant1