Διαδηλώσεις κατά απόφασης για μισθούς ετοιμάζουν Δημόσιοι Υπάλληλοι

ekpaideytikoi1 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, Μισθοί

Προοδευτική : Οι αγώνες κερδίζονται στο δρόμο – ΑΚι ΔΑ: Καιρός για αποφάσεις από Δ.Σ ΠΟΕΔ

Ομοθυμίας ΠΑΣΥΔΥ – λοιπών συνδικαλιστικών οργανώσεων θέλοντος και Κορονωιού επιτρέποντος,οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κατέλθουν στους δρόμους και θα διαδηλώσουν κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο έκρινε νόμιμη και Συνταγματική την αποκοπή των μισθών τους.

Μετά το πρώτο σοκ της απόφασης από το Ανώτατο δικαστικό σώμα του τόπου,ήδη άρχισαν οι φωνές των συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες είναι έντονες και αφήνοντας μάλιστα αρκετά υπονοούμενα για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να ανακοινωθεί η απόφαση.

Αν και η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσίων υπαλλήλων στρέφουν τα πυρά τους κατά των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Γενικού Εισαγγελέα ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ, εντούτοις υπάρχουν και σχετικές φωνές κατά της κυβέρνησης που χαιρέτισε την απόφαση.

Οι φωνές ποικίλουν και οι εισηγήσεις πέφτουν βροχηδόν με χαρακτηριστικές τις ανακοινώσεις των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων της ΠΑΣΥΔΥ – σημειώνεται ότι ο Γ. Γρ. ΓΛΑΥΚΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ και η ΠΑΣΥΔΥ τηρούν σιγή ασυρμάτου- της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ κίνησης των δασκάλων ( συνδικαλιστική οργάνωση του ΑΚΕΛ), της ΑΚι ΔΑ ( Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων) , όπως και της ΔΗ.ΚΙ καθηγητών ( συνδικαλιστική οργάνωση ΔΗΚΟ).

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι της ΠΑΣΥΔΥ χρησιμοποιούν σκληρά λόγια κατά των δικαστών, επισημαίνοντας για μαγείρεμα στο παρασκήνιο για να χάσουν οι αδύνατοι και κερδίσουν οι δυνατοί. Ακόμη στην ανακοίνωση τους οι άνθρωποι που να σημειωθεί στελέχωσαν την δημόσια υπηρεσία για χρόνια και ανάμεσα τους βρίσκονται πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, , παραπέμπουν στην περίπτωση των προσφυγών των πολυσυνταξιούχων, όπου το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι νόμιμες οι πολλές συντάξεις που παίρνουν ταυτόχρονα, με τον Γενικό Εισαγγελέα να μην καταχωρεί έφεση, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να τις παίρνουν ανενόχλητα.

Η αιχμηρή ανακοίνωση των συνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ αφήνει και σαφείς αιχμές για συμπαιγνία του Προέδρου του Ανωτάτου και του Γ. Εισαγγελέα επισημαίνοντας ότι ίσως ήταν ευκαιρία να γεφυρωθούν οι διαφορές τους, λίγο πριν την αφυπηρέτηση τους.

Προοδευτική : Οι αγώνες κερδίζονται στο δρόμο- ΑΚι ΔΑ: Καιρός για αποφάσεις από Δ.Σ ΠΟΕΔ

Βήμα περαιτέρω κάνει η Προοδευτική δασκάλων και νηπιαγωγών που με ανακοίνωση της που φέρει τον τίτλο « οι αγώνες κερδίζονται στους δρόμους» καλεί το εργατικό κίνημα σε συντονισμό και εγρήγορση , επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι « τους φοβίζει ο δρόμος και τους τρομάζει η ενότητα.»

Από πλευράς της η ΑΚΙΔΑ δασκάλων- νηπιαγωγών υπό τον τίτλο « ευθύνη για αφύπνιση και αναστοχασμό» καλεί την γραμματεία της ΠΟΕΔ να συγκαλέσει συνεδρία του Δ.Σ για να αρχίσει να σχεδιάζει τις επιβαλλόμενες ενέργειες.

Η ΔΗΚΙ καθηγητών ( ο Πρόεδρος της Κ. Χατζησάββας είναι και επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ) καλεί στην σύμπηξη ενός ισχυρού μετώπου και συστράτευση κατά εκείνων που εποφθαλμιούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών.

Πηγή: offsite