Διαμαρτυρία κατά των μέτρων για παιδιά του δημοτικού έξω από τη Βουλή

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου έχει αποκλειστεί με κάγκελα

imagew 3 Βουλή, Δημοτικά Σχολεία, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, μέτρα, Παιδιά

Διαμαρτυρία κατά της χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία, των ελέγχων με rapid test και κατά των εμβολιασμών βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο συνεδριακό κέντρο.

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του συνεδριακού κέντρου έχει αποκλειστεί με κάγκελα, ενώ στο χώρο της Βουλής βρίσκονται αστυνομικοί με αντιοχλαγωγική εξάρτηση.

Οι διαμαρτυρόμενοι,, που ανέρχονται περίπου στους 300, φωνάζουν συνθήματα όπως «κάτω από τα χέρια από τα παιδιά μας» «ψωμί παιδεία ελευθερία», «παραιτηθείτε», ενώ υπήρξαν και φωνές που ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ στη διαμαρτυρία βρίσκονται και παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Σε πανό αναγράφονται συνθήματα όπως «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα», «Ναι στη Δημοκρατία, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, Όχι στην νέα τάξη πραγμάτων» και «Όχι στον φασισμό της νέας τάξης πραγμάτων».

Άτομα κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα όπως «χέρι που απλώνεται στα παιδιά μας», «παρακαλώ σταματήστε» και «Ελευθερία, όχι διαχωρισμός, όχι δικτατορία, όχι τρομοκρατία», ενώ επιγραφές στα αγγλικά έγραφαν «Η ζωή υπό καθεστώς φόβου είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί» και «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»