Διαμαρτύρονται με στάση εργασίας τη Δευτέρα οι δάσκαλοι

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα (07/02) οι δάσκαλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία

273122133 241363098154391 6629339642371294010 n 5 Δάσκαλοι, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, πανδημία, Στάση εργασίας, Σχολεία

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα (07/02) οι δάσκαλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 7:30-8:25 ενώ αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα προχωρήσεις σε διάσκεψη Τύπου ώστε να επεξηγηθούν οι λόγοι της απόφασής τους.

Μιλώντας στο SigmaLive ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, είπε πως «σήμερα κατά τη συνεδρία το ΔΣ της οργάνωσης αξιολόγησε την κατάσταση στα σχολεία όπως αυτή έχει διαμορφωθεί το τελευταίο 15νθήμερο. Δυστυχώς διαφάνηκε ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας ακόμη και από τα μικρά βήματα που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε στάση εργασίας».

Σημείωσε πως «η στάση εργασίας γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας κυρίως σε θέματα που αφορούν την άμεση αναθεώρηση των πρωτοκόλλων στην προδημοτική εκπαίδευση και στην ειδική με τρόπο που να παρέχεται περισσότερη προστασία στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αφού παρατηρούνται πολλά κρούσματα».

«Επίσης είναι και το ζήτημα των αντικαταστάσεων που αποτελούν μάστιγα για τα σχολεία γιατί δεν αναπληρώνονται οι θέσεις και δεν καλύπτονται οι ανάγκες. Απαιτούμε λύσεις και ζητούμε να δοθούν κίνητρα στους αντικαταστάτες», είπε.

Τέλος είπε πως άλλα αιτήματα αφορούν την άμεση ενίσχυση των διευθυντικών και το ζήτημα των εξαερισμών των σχολείων.