Διάταγμα: Τεστ για αιτητές ασύλου / κρατούμενους

Coronavirus, αιτητές ασύλου, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΤΕΣΤ

Τη μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό σε όλους τους αιτητές ασύλου πριν την είσοδό τους σε Κέντρο Υποδοχής, αλλά και σε νεοεισερχόμενους κρατούμενους πριν την εισαγωγή σε κρατητήρια ή φυλακές, διατάζει το Υπουργείο Υγείας.

Σε νέο διάταγμα, που κυκλοφόρησε σήμερα, εκδίδονται οι ακόλουθοι κανονισμοί:

Αιτητές ασύλου, οι οποίοι εισέρχονται και/ή τοποθετούνται και/ή υποχρεούνται να διαμένουν σε κέντρα υποδοχής, φιλοξενίας και/ή κράτησης αιτητών ασύλου, υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τον Κορωνοϊό COVID-19, πριν την είσοδό τους στα εν λόγω κέντρα.

Η μοριακή εξέταση για τον Κορωνοϊό COVID-19, διενεργείται και/ή επαναλαμβάνεται σε οποιονδήποτε αιτητή ασύλου που ευρίσκεται εντός του κέντρου φιλοξενίας και/ή κράτησης, όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου.

Όλοι οι νεοεισερχόμενοι κρατούμενοι υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση για τον Κορωνοϊό COVID-19, πριν την εισαγωγή τους σε οποιαδήποτε κρατητήρια και/ή φυλακές.

Η μοριακή εξέταση για τον Κορωνοϊό COVID-19, διενεργείται και/ή επαναλαμβάνεται σε οποιοδήποτε κρατούμενο, όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο από τη Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών και/ή Υπεύθυνο Κρατητηρίων και/ή Αρχηγό Αστυνομίας και/ή άλλο υπεύθυνο των κρατητηρίων.

Πηγή: Philenews